Ο απίθανος χορός του Πινέδα που θύμισε συρτάκι (vid)

Χορός Πινέδα

i

©printscreen

Ο απίθανος χορός του Πινέδα που θύμισε συρτάκι (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:17 - 17.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:01 - 27.02.2024

Το Μεξικό επιβλήθηκε κόντρα στον Παναμά με 1-0 και κατέκτησε για ένατη φορά το Gold Cup. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις με τον χορό του που θύμιζε συρτάκι.

Για ένατη φορά στην ιστορία του το Μεξικό κατέκτησε το Gold Cup. Στον τελικό που διεξήχθη στην Καλιφόρνια, οι «Ελ Τρι» επιβλήθηκαν 1-0 του μαχητικού Παναμά χάρη σε ένα γκολ του Σαντιάγκο Χιμένες στο 88'.

Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Ορμπελίν Πινέδα ήταν καθοριστικός για το Μεξικό καθώς αγωνίστηκε 92' λεπτά, προτού αντικατασταθεί στις καθυστερήσεις. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που ξεκίνησε την αντεπίθεση από την οποία προήλθε το γκολ της νίκης, με τον Σαντιάγκο Χιμένες να τελειώνει τη φάση με υπέροχο πλασέ. 

Το Μεξικό μάλιστα κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και στο 33' χάρη στα γκολ του Μαρτίν, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR. Το 1-0 για το Μεξικό παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. 

Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δεν πρωταγωνίστησε μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και στους πανηγυρισμούς μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Συγκεκριμένα οι συμπαίκτες του Πινέδα σχημάτισαν έναν κύκλο, με τον 27χρονο μεσοεπιθετικός να χορεύει με κινήσεις που θύμισαν συρτάκι.  

Θυμίζουμε πως ο Πινέδα αποτέλεσε βασικό «γρανάζι» στην περασμένη (επιτυχημένη) χρονιά της ΑΕΚ, αφού ο ίδιος αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους - αν όχι τον κορυφαίο - ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα. Με τα «κιτρινόμαυρα» αγωνίστηκε σε 42 παιχνίδια, πετυχαίνοντας στο σύνολο 10 γκολ και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα, ο ίδιος αναδείχθηκε και ως ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος για τη σεζόν που μας πέρασε.