Ένα παιδί από την Αιθιοπία ζητούσε να γίνει Μεξικανό και ο Πινέδα του έδωσε κεσαντίγιας

Ένα παιδί από την Αιθιοπία ζητούσε να γίνει Μεξικανό και ο Πινέδα του έδωσε κεσαντίγιας

Δημήτρης Χούπης 19:11 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:02 - 27.02.2024

Ο Ορμπελίν Πινέδα έδωσε σε ένα παιδί από την Αιθιοπία να φάει κεσαντίγιας, κάνοντας, όσο μπορούσε, το όνειρό του πραγματικότητα, αφού ήθελε να γίνει Μεξικανός.

Ο Ορμπελίν Πινέδα έκανε, όσο μπορούσε, το όνειρο ενός παιδιού από την Αιθιοπία πραγματικότητα. Λίγες μέρες πριν ένα βίντεο έδειχνε την επιθυμία του να γίνει Μεξικανός. 

Το βίντεο αυτό λοιπόν έφτασε στην Εθνική Μεξικού, η οποία φρόντισαν να «αναλάβουν δράση». Πιο αναλυτικά οι υπεύθυνοι φρόντισαν το παιδάκι να βρεθεί με τους παίκτες της ομάδας, αλλά πιο συγκεκριμένα τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Ορμπελίν Πινέδα και τον Χιμένες.

Όταν τους είδε ο μικρός δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. Οι οποίοι μάλιστα τον κέρασαν κεσαντίγιας (παραδοσιακό έδεσμα της χώρας), ενώ του έδωσαν και δώρα, όπως φανέλες του Μεξικού και κουκλάκια

Το Μεξικό αγωνίζεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/7, 2:30) με τον Παναμά στον τελικό του Gold Cup. Στον ημιτελικό είχε αποκλείσει την Τζαμάικα, κερδίζοντάς την 3-0, με τον Πινέδα να παίζει βασικός για 86' λεπτά. Από την άλλη ο Παναμάς έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κ.δ., 1-1 παράταση). 

Με την πρόκρισή του στον τελικό το Μεξικό έχει στόχο τη δωδέκατη κατάκτηση του Gold Cup, όντας πρώτη στη σχετική λίστα. Στη δεύτερη θέση είναι οι ΗΠΑ με εφτά κατακτήσεις, ενώ στην τρίτη είναι η Κόστα Ρίκα με τρεις. Όσον αφορά τον Παναμά έχει δύο συμμετοχές σε τελικό, ωστόσο τους έχει χάσει και τους δύο.