Με βασικό Πινέδα πέρασε στον τελικό του Gold Cup το Μεξικό

Ορμπελίν Πινέδα

i

PrtScr

Με βασικό Πινέδα πέρασε στον τελικό του Gold Cup το Μεξικό

Δημήτρης Χούπης 08:46 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:02 - 27.02.2024

Με βασικό τον παίκτη της ΑΕΚ Ορμπελίν Πινέδα το Μεξικό πέρασε στον τελικό του Gold Cup, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναμά.

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι κοντά σε ακόμα μία επιτυχία, καθώς προκρίθηκε με το Μεξικό στον τελικό του Gold Cup. Ο 27χρονος παίκτης της ΑΕΚ μάλιστα αγωνίστηκε βασικός για 86' λεπτά, βοηθώντας την ομάδα του να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης. 

Στον ημιτελικό το Μεξικό κέρδισε την Τζαμάικα 3-0. Στο 2ο μόλις λεπτό ο Μάρτιν άνοιξε το σκορ, ενώ στο 30' ο Τσάβες διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Ρομπέρτο Αλβαράδο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο Μεξικό. 

Στον τελικό θα έρθει αντιμέτωπο με τον Παναμά, ο οποίος έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βάλουν κάποιο γκολ, στέλνοντάς το στην παράταση. Εκεί ο Παναμάς άνοιξε το σκορ στο ένατο λεπτό της παράτασης με τον Άντερσον, αλλά ο Φερέιρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισε. 

Η άρνηση στους LA Galaxy και τα λόγια του Πινέδα στον Πιζάρο για να πει το «ναι» στην ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:00 - 12.07.2023

Η άρνηση στους LA Galaxy και τα λόγια του Πινέδα στον Πιζάρο για να πει το «ναι» στην ΑΕΚ

Νέο δημοσίευμα αυτή τη φορά από την αμερικάνικη έκδοση της «Mundo Deportivo» επιβεβαιώνει πως ο Ροντόλφο Πιζάρο προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» και πως πολύ σύντομα θα ξανασμίξει με τους Ματίας Αλμέιδα και Ορμπελίν Πινέδα.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου εκεί ο Παναμάς επικράτησε των ΗΠΑ με 5-4 και πέρασε στον τελικό. 

Το Μεξικό λοιπόν με την πρόκρισή του στον τελικό, έχει ως στόχο πλέον την κατάκτηση του δωδέκατου τροπαίου, καθώς με έντεκα κατακτήσεις είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Στη δεύτερη θέση είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν εφτά κατακτήσεις, ενώ στην τρίτη είναι η Κόστα Ρίκα με τρεις. Από την άλλη ο φιναλίστ του Gold Cup Παναμάς, έχει δύο συμμετοχές σε τελικούς, τους οποίους έχει χάσει, ενώ έχει και δύο χάλκινα μετάλλια.