Η ΑΕΚ δίνει δύσκολες μάχες για στόπερ και είναι υποχρεωμένη να παίζει σε πολλά ταμπλό
i

Ματίας Αλμέιδα, Παναγιώτης Κονέ/intime

Η ΑΕΚ δίνει δύσκολες μάχες για στόπερ και είναι υποχρεωμένη να παίζει σε πολλά ταμπλό

Κώστας Τσίλης 00:44 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 00:47 - 13.07.2023

Ψηλά έχει βάλει η ΑΕΚ τον πήχη της μεταγραφής κεντρικού αμυντικού και γι αυτό και χρειάζεται να δώσει δύσκολες μάχες για την περίπτωση Αραούχο και όχι μόνο

Το μόνο που υπάρχει ξεκάθαρα ως δεδομένο για την υπόθεση μεταγραφής κεντρικού αμυντικού, είναι πως η ΑΕΚ έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Ψάχνει για έναν στόπερ που θα έρθει για να διεκδικήσει θέση βασικού. Αυτό το δεδομένο, έχει βάλει τους ανθρώπους της Ένωσης σε δύσκολες μεταγραφικές μάχες. Και τους έχει υποχρεώσει να παίζουν σε πολλά ταμπλό, χωρίς να μπορούν να επικεντρωθούν σε μια μόνο περίπτωση, καθώς ανά πάσα στιγμή υπάρχει περίπτωση να χαλάσει. 

Το παράδειγμα της υπόθεσης του Νέστορ Αραούχο είναι πολύ χαρακτηριστικό. Ενώ νωρίτερα οι Μεξικανοί υποστήριζαν πως η Αμέρικα θα παραχωρήσει τον Μεξικανό ως αντάλλαγμα για να κάνει μεταγραφή, λίγο αργότερα υπήρχαν "τιτιβίσματα" σύμφωνα με τα οποία μόνο η ΑΕΚ έχει καταθέσει πρόταση για τον παίκτη. Τονίζοντας πως η Αμέρικα θέλει να τον παραχωρήσει. 

Είναι πολύ προφανές πως η ομάδα από το Μεξικό παίζει παιχνίδια τακτικής, για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγοράσει πολύ ακριβά και δεν σκοπεύει να τον... αποχωριστεί χωρίς όφελος. Εξ ου και η περίπτωση του Αραούχο μοιάζει δύσκολη. Αυτός είναι και λόγος που είναι υποχρεωμένη παράλληλα να εξετάζει, ακόμα και να δουλεύει και άλλες περιπτώσεις. 

Υπήρξε για παράδειγμα, ένα δημοσίευμα από την Ισπανία που έφερνε την ΑΕΚ στους ενδιαφερόμενους για τον Μάρτιν Βαλιέντ. Τον 27χρονο Σλοβάκο στόπερ της Μαγιόρκα, που μάλιστα προέρχεται από μια πολύ γεμάτη σεζόν. Αλλά και αυτή η περίπτωση, για περισσότερους από έναν λόγους, είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολη. Και χωρίς από την ΑΕΚ να έχει υπάρξει και η παραμικρή επιβεβαίωση για τέτοιο ενδιαφέρον.