Κι όμως η υπόθεση Πιζάρο για την ΑΕΚ, εξαρτιόταν αποκλειστικά από τον... Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι.

i

©intime

Κι όμως η υπόθεση Πιζάρο για την ΑΕΚ, εξαρτιόταν αποκλειστικά από τον... Μέσι

Κώστας Τσίλης 17:57 - 12.07.2023

Μπορεί να φαντάζει ακραίο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, πως η υπόθεση της μεταγραφής Πιζάρο στην ΑΕΚ, εξαρτιόταν αποκλειστικά από τον Μέσι

Προφανώς και για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο όλο το ενδιαφέρον ήταν πάνω στην μετακίνηση του Λίο Μέσι στην Ίντερ Μαϊαμι. Απολύτως λογικό. Εκείνο όμως που είναι απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό, είναι πως η εξέλιξη μιας μεταγραφικής υπόθεσης της ΑΕΚ, εξαρτιόταν σχεδόν αποκλειστικά στον... Μέσι. Και μάλιστα σε δυο επίπεδα. 

Καταρχάς αν ο Μέσι δεν επέλεγε την Ίντερ Μαϊαμι, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο εως απίθανο, να μπορέσει η ΑΕΚ να βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον Ροντόλφο Πιζάρο. Δύσκολα την δεδομένη χρονική στιγμή ο Μεξικανός θα αποφάσιζε να φύγει αλλά κυρίως ακόμα πιο δύσκολα, η Ίντερ θα τον άφηνε να φύγει. Βασικός της παίκτης ήταν ο Πιζάρο και ο μαέστρος της. 

Η επικείμενη μεταγραφή του Μέσι όμως, τα άλλαξε όλα. Η Ίντερ έπρεπε να αδειάσει από υψηλά συμβόλαια και χρειαζόταν να το κάνει και στην ίδια θέση στην οποία αγωνίζεται ο Αργεντινός σούπερ σταρ. Επομένως η πρώτη επιλογή ήταν ο Πιζάρο, που έτσι κι αλλιώς δεν τρελαινόταν να παραμείνει μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθότι θα έχανε την θέση του. 

Μάλιστα ο Ματίας Αλμέιδα και το... δίκτυο του, κινητοποιήθηκε πολύ άμεσα και πολύ γρήγορα, όταν πληροφορήθηκε όλη αυτή την αλλαγή δεδομένων. Και ο Αργεντινός τεχνικός κίνησε και τις διαδικασίες, καθότι ήξερε πως αφενός θα υπάρξουν «μνηστήρες» για τον Πιζάρο, αφετέρου ακόμα και ως φευγάτος από την Ίντερ, δεν θα ήταν εύκολο να πειστεί να έρθει στην ΑΕΚ

Όσο για το δεύτερο επίπεδο εμπλοκής του Μέσι με την μεταγραφική υπόθεση του Πιζάρο, αυτή αφορούσε τον χρόνο άφιξης του Αργεντινού σταρ στο Μαϊαμι. Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ιντερ δεν πρόκειται να άφηνε τον Μεξικανό, μέχρι ο Μέσι να εμφανιστεί για να παρουσιαστεί και να πιάσει δουλειά. 

Η άρνηση στους LA Galaxy και τα λόγια του Πινέδα στον Πιζάρο για να πει το «ναι» στην ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:00 - 12.07.2023

Η άρνηση στους LA Galaxy και τα λόγια του Πινέδα στον Πιζάρο για να πει το «ναι» στην ΑΕΚ

Νέο δημοσίευμα αυτή τη φορά από την αμερικάνικη έκδοση της «Mundo Deportivo» επιβεβαιώνει πως ο Ροντόλφο Πιζάρο προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» και πως πολύ σύντομα θα ξανασμίξει με τους Ματίας Αλμέιδα και Ορμπελίν Πινέδα.

Δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε συγκυριακό, το γεγονός πως οι Μεξικανοί άρχισαν να κάνουν λόγο για συμφωνία του Πιζάρο με την ΑΕΚ αλλά και ταξίδι στην Ελλάδα για ιατρικές εξετάσεις, αφότου πάτησε το πόδι του ο Μέσι στο Μαϊαμι και οριστικοποιήθηκε η παρουσίαση του. Την Κυριακή θα είναι παρουσιαστεί ο Αργεντινός σούπερ στάρ, το Σάββατο (ξημερώματα Κυριακής για Ελλάδα), πιθανότατα θα παίξει το τελευταίο του παιχνίδι με την Ίντερ ο Πιζάρο.