Τα δυο μεγάλα «διπλά» της ΑΕΚ στα Play Offs, έχουν την υπογραφή του Μάνταλου
i

Πέτρος Μάνταλος/©intime

Τα δυο μεγάλα «διπλά» της ΑΕΚ στα Play Offs, έχουν την υπογραφή του Μάνταλου

Κώστας Τσίλης 08:28 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 24.04.2023

Οι δυο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες της ΑΕΚ στο μίνι πρωτάθλημα, σε Τούμπα και Φάληρο, έχουν την υπογραφή του Μάνταλου και μάλιστα χωρίς να βρίσκεται καν στην βασική ενδεκάδα

Το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει ομάδα, ο Πέτρος Μάνταλος άλλαξε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του ζωή. Άφησε εντελώς το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΑΕΚ, συζήτησε και αποφάσισε μαζί με τον Ματίας Αλμέιδα για έναν καινούργιο ρόλο που ελάχιστες φορές θα τον έφερνε στην βασική ενδεκάδα. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, μέσα απ' αυτή την διαδικασία, ο Μάνταλος έχει αναδειχθεί σ' έναν από τους μπροστάρηδες της μάχης της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. 

Η Ένωση παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό, κυρίως χάρη σε δυο τεράστια "διπλά" σε Καραϊσκάκη και σε Τούμπα. Και τα δυο αυτά αποτελέσματα, έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μάνταλου. Στο ματς με τον Ολυμπιακό έβαλε το τρίτο γκολ με το οποίο σφράγισε η ΑΕΚ τη νίκη και μάλιστα με μια εντυπωσιακή ενέργεια. Ενώ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έδωσε τρομερή ασίστ στον Σέρχιο Αραούχο για το γκολ της νίκης. 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι, πως ο Μάνταλος έβαλε την υπογραφή του σ' αυτές τις δυο εκτός έδρας νίκες, χωρίς καμία φορά να ξεκινήσει βασικός. Μάλιστα και στα δυο ματς, δεν ήταν καν μέσα στις δυο πρώτες αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα. Χθες στο Καραϊσκάκη μπήκε στο 83' και αφού πρώτα ο Αργεντινός τεχνικός είχε ρίξει στο 70ο λεπτό στο γήπεδο τον Άμραμπατ και τον Γιόνσον. Ενώ στην Τούμπα, ο Μάνταλος ήταν επίσης η 3η κίνηση του Αλμέιδα από τον πάγκο, μετά τον Γκαρσία και τον Ελίασον. 

Για τον Μάνταλο όμως πλέον όλο αυτό είναι λυμένο στο μυαλό του ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αλμέιδα του έχει δώσει επί της ουσίας τον ρόλο του game changer. Και ο Μάνταλος έχει μετατραπεί στον ιδανικό παίκτη γι αυτό τον ρόλο. Ουσιαστικά μ' αυτά που κάνει ειδικά στα Play Offs, είναι ο ορισμός του game changer.