Ίδια πρόσωπα σε ίδια πόστα στην ΑΕΚ σε σχέση με πέρυσι, δείχνει και ίδια μεθοδολογία
i

Γιώργος Κοσμόας, Μπρούνο Άλβες, Ματίας Αλμέιδα, Παναγιώτης Κονέ, Ράντεκ Κουχάρκσι/intime

Ίδια πρόσωπα σε ίδια πόστα στην ΑΕΚ σε σχέση με πέρυσι, δείχνει και ίδια μεθοδολογία

Κώστας Τσίλης 08:30 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 11.06.2023

Οι ίδιοι άνθρωποι που έκτισαν πέρυσι το καλοκαίρι την ΑΕΚ που κατέκτησε το νταμπλ, θα φτιάξουν και την ομάδα της νέας σεζόν και αυτό φανερώνει την μέθοδο που θα ακολουθήσουν

Η ΑΕΚ πέρυσι το καλοκαίρι, έφτιαξε μια ομάδα η οποία κατέκτησε όλους τους τίτλους που βρήκε μπροστά της. Αυτή την ομάδα την έκτισε ο Ματίας Αλμέιδα από την θέση του προπονητή, ο Παναγιώτης Κονέ απ' αυτή του εκτελεστικού διευθυντή και ο Ράντεκ Κουχάρσκι ως τεχνικός διευθυντής. Τα ίδια πρόσωπα, από τα ίδια πόστα, έχουν αναλάβει να φτιάξουν και την ΑΕΚ της νέας σεζόν. 

Κάτι αντίστοιχο δεν είχε συμβεί, για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2018, όταν η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, καθότι είχε γίνει αλλαγή προπονητή. Επίσης η διαφορά σε σχέση με πέρυσι, είναι πως δεν χρειάζεται να κτιστεί μια ομάδα από την αρχή, καθώς προέρχεται από επιτυχία και όχι αποτυχία. Ενώ τώρα υπάρχει η προοπτική των ευρωπαϊκών προκριματικών του Αυγούστου, ακόμα και για Champions League, που πέρυσι δεν υπήρχε καθόλου. 

Το γεγονός πως ακριβώς τα ίδια πρόσωπα βρίσκονται και φέτος στα ίδια πόστα, φανερώνει και την μεθοδολογία που θα ακολουθήσουν στο κτίσιμο αυτής της ομάδας. Φυσικά όπως έχετε διαβάσει πολλές φορές στο Sportal, βιασύνη δεν υπάρχει. Ούτε και πέρυσι υπήρχε, καθώς ο Αλμέιδα προκειμένου να αποκτήσει τους δυο βασικούς στόπερ που ήθελε, περίμενε μέχρι τέλος Ιουλίου και τέλος Αυγούστου. 

Από την άλλη μεριά, πέρυσι το καλοκαίρι, κάποιες κομβικές κινήσεις, η ΑΕΚ της έκανε πολύ νωρίς. Ο Γκατσίνοβιτς και ο Γιόνσον αποκτήθηκαν Ιούνιο. Και ήταν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Ενώ ο Πινέδα, που ήταν και τότε μια από τις πιο δύσκολες μεταγραφικές υποθέσεις, έκλεισε εγκαίρως ώστε να προλάβει ένα μεγάλο κομμάτι του βασικού σταδίου της δουλειάς στην Ολλανδία. 

Επομένως το πιο πιθανό είναι πως κάτι αντίστοιχο θα επιδιώξει να κάνει και φέτος η ΑΕΚ. Να κλείσει δηλαδή τουλάχιστον δυο κομβικές μεταγραφικές κινήσεις, αυτές που έχουν μπει ως προτεραιότητα, πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να κινούνται οι άνθρωποι της ομάδας. Να προσπαθήσουν να κάνουν τις δυο πρώτες τους μεταγραφικές κινήσεις, είτε μέσα στον Ιούνιο, είτε εγκαίρως στον Ιούλη, ώστε να ακολουθήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.