Το ηχηρό μήνυμα του Αλμέιδα σε Πόνσε

Έκι Πόνσε

i

Έκι Πόνσε/©Intime

Το ηχηρό μήνυμα του Αλμέιδα σε Πόνσε

Κώστας Τσίλης 15:54 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 18.01.2024

Ήδη από την επιλογή της ενδεκάδας της ΑΕΚ για το ματς με τον Άρη, ο Αλμέιδα κτύπησε ένα πολύ δυνατό "καμπανάκι" στον Πόνσε

Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα δεν επρόκειτο ποτέ να ρίξει όλο το βάρος του αποκλεισμού της ΑΕΚ από το κύπελλο, είτε στους παίκτες που έχασαν τα δυο πέναλτι στο ματς με τον Άρη, είτε στον Αθανασιάδη που δεν απέκρουσε κανένα. Άλλωστε ο Ντομαγκόι Βίντα που ήταν ο ένας από τους δυο που αστόχησαν, ήταν μακράν ο κορυφαίος της ΑΕΚ στο ματς με τον Άρη. Ενώ για τον έτερο άστοχο, τον Έκι Πόνσε, το πρόβλημα επουδενί δεν εστιάζεται στο χαμένο πέναλτι. 

Η εμφάνιση του Αργεντινού επιθετικού ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων, από την στιγμή που μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Άρη. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Ακριβώς γι αυτό, ήδη ο Αλμέιδα είχε στείλει ένα πολύ ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα στον Πόνσε, ήδη από την επιλογή της ενδεκάδας για το χθεσινό ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης. 

Παρότι ο Γκαρσία ήταν με τραυματισμό εκτός μάχης", ο Αργεντινός τεχνικός προτίμησε για την θέση του βασικού στην κορυφή της επίθεσης, τον Στίβεν Τσούμπερ. Επιλογή που έκανε πέρυσι στα Play Offs, όταν δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική για την θέση του φορ. Και παρόλο που ο Ελβετός μεσοεπιθετικός προερχόταν από συνεχόμενα ματς ως βασικός και δεδομένα ήταν φορτωμένος με κούραση. 

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλμέιδα δεν πηγαίνει στην επιλογή του Πόνσε για την βασική ενδεκάδα, εν τη απουσία του Γκαρσία. Κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως με την αγωνιστική εικόνα που έχει ο Αργεντινός, έχει αρχίσει να "κατρακυλά" στην ιεραρχία για τις θέσεις του φορ. Και είναι ένας επιθετικός που αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι με ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Έλτσε, προκειμένου να μοιράζεται την θέση του βασικού φορ με τον Γκαρσία. Αλλά έχει να σκοράρει τέσσερις ολόκληρους μήνες. 

Εξυπακούεται πως ο Αλμέιδα ποτέ δεν "καίει" κανέναν ποδοσφαιριστή. Και το ζήτημα του είναι να πάρει πράγματα από τον Πόνσε και όχι να τον "τελειώσει". Από την άλλη μεριά, φυσικά και σε πρώτη προτεραιότητα ο Αργεντινός τεχνικός βάζει το συμφέρον της ομάδας. Και κάθε φορά επιλέγει για την βασική ενδεκάδα τους παίκτες που θεωρεί πως θα κάνουν καλύτερα την δουλειά μέσα στο γήπεδο. 

Τώρα ακολουθεί ένα ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, από το οποίο πιθανότατα θα απουσιάσει ξανά ο Γκαρσία. Θα έχει ενδιαφέρον η επιλογή που θα κάνει ο Αλμέιδα για την θέση του βασικού στην κορυφή της επίθεσης. Ειδικά μετά την εικόνα που είχε και στο ματς με τον Άρη