Μπίσκαν: «Η ΑΕΚ δεν είναι εύκολος αντίπαλος» - Ανακοίνωσε πρώην συμπαίκτη του Βίντα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ο Μπογκντάν Μιχαϊλιτσένκο.

i

©gnkdinamo.hr

Μπίσκαν: «Η ΑΕΚ δεν είναι εύκολος αντίπαλος» - Ανακοίνωσε πρώην συμπαίκτη του Βίντα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Γιώργος Σακελλαρίου 20:59 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:10 - 24.07.2023

Ο τεχνικός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ Ιγκόρ Μπίσκαν αναφέρθηκε στην κλήρωση με την ΑΕΚ. Οι Κροάτες ανακοίνωσαν τον αριστερό μπακ Μπογκντάν Μιχαϊλιτσένκο.

Η ΑΕΚ θα βρει στον δρόμο της τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή την Αστάνα.

Στην ομάδα της Κροατίας είναι προπονητής ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού Ιγκόρ Μπίσκαν, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Αστάνα, μίλησε και για την Ένωση. Αναλυτικά όσα είπε ο Μπίσκαν:

«Ο στόχος είναι να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Το Champions League είναι ο απόλυτος στόχος και το όνειρο, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει.

Δεν ήμασταν πολύ τυχεροί στην κλήρωση γιατί η ΑΕΚ σίγουρα δεν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος, αλλά όποιος θα παίξει μαζί μας δεν θα το ευχαριστηθεί

Δεν ήμασταν πολύ τυχεροί στην κλήρωση γιατί η ΑΕΚ σίγουρα δεν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος, αλλά όποιος θα παίξει μαζί μας δεν θα το ευχαριστηθεί. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και να μην κοιτάμε πολύ μπροστά. Η Αστάνα είναι μια σοβαρή ομάδα».

Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος αγώνας της 3ης προκριματικής φάσης του Champions League είναι προγραμματισμένος για τις 8 ή 9 Αυγούστου στην Αθήνα και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα. Ο πρώτος αγώνας της Ντιναμό με την Αστάνα είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη 25 Ιουλίου στο Ζάγκρεμπ, ενώ ο επαναληπτικός την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο Καζακστάν. Ο νικητής λοιπόν θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, ενώ ο ηττημένος θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή σεζόν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Πήρε παίκτη

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε επίσης τον αριστερό μπακ Μπογκντάν Μιχαϊλιτσένκο, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος για τα ματς με την ΑΕΚ, αν περάσουν οι Κροάτες. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Συμβόλαιο με τη Ντιναμό υπέγραψε ο Μπογκντάν Μιχαϊλιτσένκο. Ξεκίνησε από το Κίεβο, και συνεχίζει στο Ζάγκρεμπ. Ο Ουκρανός αριστερός αμυντικός, ο 26χρονος Bogdan Mihajlichenko, υπέγραψε συμβόλαιο, ενισχύοντας έτσι το αμυντικό κομμάτι της ομάδας και ταυτόχρονα φέρνοντας επιπλέον ζωντάνια στο επιθετικό κομμάτι. Έρχεται στη Ντιναμό από τη βελγική Άντερλεχτ, αν και την περασμένη σεζόν την πέρασε ως δανεικός στη Σαχτάρ, υπό την κηδεμονία του πρώην παίκτη και προπονητή της Ντιναμό Ιγκόρ Γιόβιτσεβιτς. Κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ουκρανίας, ενώ έπαιξε και στη φάση των ομίλων του Champions League.

Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1997 στο Boryspil της Ουκρανίας, το πλήρες όνομά του είναι Bogdan Vasiljovich Mihajlichenko. Έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2015 με τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου σε νίκη με 2-0 στον αγώνα κυπέλλου εναντίον της Ζόρια, όπου έπαιξε στην αρχική 11άδα με τον Κροάτη, πρώην αμυντικό της Ντιναμό (και νυν της ΑΕΚ), Ντομαγόι Βίντα.

Ωστόσο, αναδείχθηκε στη Ζόρια, όπου πέρασε δύο χρόνια, από το 2018 έως το 2020.

Ακολούθησαν δύο σεζόν στην Άντερλεχτ κι ένας μονοετής δανεισμός στη Σαχτάρ, όπου έπαιξε με τον πρώην μέσο της Μάξιμιρ, Νέβεν Τζούρασεκ, υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιόβιτσεβιτς.

Η απαιτητική Ντιναμό Ζάγκρεμπ με «κιτρινόμαυρο» παρελθόν και η «γνωστή» Αστάνα: Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων της ΑΕΚ (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

13:49 - 24.07.2023

Η απαιτητική Ντιναμό Ζάγκρεμπ με «κιτρινόμαυρο» παρελθόν και η «γνωστή» Αστάνα: Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων της ΑΕΚ (vids)

Διαβάστε μέσω του Sportal τα προφίλ των Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Αστάνα, από το ζευγάρι των οποίων θα προκύψει η αντίπαλος της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Μιχαϊλιτσένκο έπαιξε και στα δύο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των ομίλων του Champions League. Έχει επτά παιχνίδια για την εθνική ομάδα της Ουκρανίας και έκανε το ντεμπούτο του στην υπό τις οδηγίες του Αντρέι Σεβτσένκο, τον Σεπτέμβριο του 2020 σε αγώνα του League of Nations σε μια νίκη 2-11 εναντίον της Ελβετίας στο Κίεβο, βοηθώντας τον Ολεξάντρ Ζιτσένκο για το νικητήριο γκολ.

Αγαπητέ Μίκα, καλωσόρισες στον μεγαλύτερο κροατικό ποδοσφαιρικό σύλλογο! Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία με τη μπλε φανέλα».