Το τρομερό σερί στο «σπίτι» της και ο «αγαπημένος» αντίπαλος του Τσούμπερ (vids)

Στίβεν Τσούμπερ & Νταμιάν Σιμάνσκι

i

©Intime

Το τρομερό σερί στο «σπίτι» της και ο «αγαπημένος» αντίπαλος του Τσούμπερ (vids)

Κώστας Τόπας 12:10 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 04.12.2023

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στην «OPAP Arena» το βράδυ της Δευτέρας (04/12, 21:00) με στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών, ώστε να διευρύνει το σερί στην έδρα της και να κλείσει με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο. Γκολ γι' ακόμη ένα ματς θα επιδιώξει κόντρα στον «αγαπημένο» του αντίπαλο ο Στίβεν Τσούμπερ

Το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στην Μπράιτον ανήκει στο παρελθόν για την ΑΕΚ και τους ποδοσφαιριστές της. Οι «κιτρινόμαυροι» επικεντρώνονται στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, που είναι αυτό κόντρα στον Άρη το βράδυ της Δευτέρας (04/12, 21:00) στην «OPAP Arena». Στόχος της Ένωσης δεν είναι άλλος πέρα από την κατάκτηση των τριών βαθμών, ώστε να φτάσει τους 30 βαθμούς και να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Παναθηναϊκό, στο τέλος του πρώτου μισού της κανονικής διάρκειας.

Το σερί κόντρα στον Άρη

Για να το πετύχει αυτό, η ΑΕΚ έχει όλους τους... οιωνούς μαζί της, καθώς κόντρα στον Άρη η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχε τέσσερις νίκες στις ισάριθμες συναντήσεις τους για την περσινή περίοδο και στις δύο έδρες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και των Playoffs. Αυτό ήρθε σε συνέχεια του σερί που είχε δημιουργήσει ο Άρης, με τρεις διαδοχικές νίκες το 2021-22.

Απόρθητο κάστρο η «OPAP Arena»

Η ΑΕΚ πέρα από τη νίκη που θα την φέρει όλο και πιο κοντά στην κορυφή θα επιδιώξει να διευρύνει και το αήττητο σερί που «τρέχει» στην «OPAP Arena». Από την αρχή της τρέχουσας σεζόν, η νταμπλούχος Ελλάδος δεν έχει γνωρίσει ούτε μία ήττα στο «σπίτι» της, έχοντας απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. 

Η ανατροπή στην βαθμολογία

Αξιο αναφοράς ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο πρώτος γύρος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αν όλα κυλήσουν ομαλά για τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες της ΑΕΚ, θα βρει την Ένωση στο -1 από την πρώτη θέση. Πέρυσι, μετά από 13 αγώνες στη Stoiximan Super League, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν χάσει αρκετό έδαφος από την κορυφή, μιας και ήταν στο -8 από τον Παναθηναϊκό

Το ματς ορόσημο που της έδωσε πέρυσι το πρωτάθλημα

Τότε, όμως η ΑΕΚ είχε καταφέρει να κάνει την ανατροπή και στο τέλος να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος.  Οι «κιτρινόμαυροι» εξασφάλισαν πέρυσι τον τίτλο από την προτελευταία αγωνιστική με το διπλό στο «Βικελίδης». Τότε άλωσαν την έδρα του Άρη, επικρατώντας 2-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, πέρασε μόνη πρώτη στο +3 από το «τριφύλλι» και χρειαζόταν έναν βαθμό για την κατάκτηση του τίτλου. Επειτα, η ΑΕΚ έκανε τη... δουλειά και στο τελευταίο ματς της σεζόν, επικράτησε του Βόλου και σφράγισε τον τίτλο που περίμενε απ' το 2018.

Με αυτόν τον τρόπο οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείφθηκαν και η ΑΕΚ κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας, το πρώτο στην επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ετσι κι απόψε (04/12, 21:00) η αρμάδα του «Πελάδο» θέλει να επαναλάβει ό,τι ακριβώς πέτυχε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στον Άρη. Σε ένα ματς ορόσημο, που της έδωσε βήμα για τον τίτλο.

Αρης, ο αγαπημένος αντίπαλος του Τσούμπερ

Ηταν 8 Μαίου του 2023 όταν ο Στίβεν Τσούμπερ σε ένα κρύο βράδυ Δευτέρας έδωσε μία εμφάνιση ρεσιτάλ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη. Ο Ελβετός πήρε το όπλο του και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη και να «σφραγίσει» την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο 32χρονος είχε τρεις τελικές σε διάστημα τριών λεπτών. Αρχικά στο 40' και το 41' ο Κουέστα τον σταμάτησε, δείχνοντας τα αντανακλαστικά του.

Στο 43ο λεπτό ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα από τη γωνία της περιοχής και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Δευτερόλεπτα μετά ήρθε το πολυπόθητο γκολ, όταν από εκτέλεση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Κουέστα να μην μπορεί να αντιδράσει. Με αυτόν τον τρόπο, ο Τσούμπερ έφτασε τα τρία γκολ κόντρα στον Άρη. Αυτά είναι τα περισσότερα που έχει πετύχει κόντρα σε ελληνική ομάδα. Οπως επίσης τρία τέρματα έχει βρει και με αντίπαλο τον Βόλο και τον Ατρόμητο.

Απόψε, ο Ελβετός μεσοεπιθετικός, ο οποίος βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα φέτος, έχοντας χριστεί σκόρερ πέντε φορές σε 18 αναμετρήσεις, σε όλες τις διοργανώσεις, θα επιδιώξει να διευρύνει το ρεκόρ κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, στην οποία έχει σκοράρει και στις δύο τελευταίες συναντήσεις του.

🔴Sportal Sunday Live με Βόλος - Ολυμπιακός 2-2, τον Παπαπέτρου, τον Μαρτίνεθ & το σόου του Ιωαννίδη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!