Με ΑΕΚ - Άρης και ΠΑΟΚ - Λαμία πέφτει η αυλαία του πρώτου γύρου της Stoiximan Super League

Τσούμπερ - Κουέστα

i

Τσούμπερ - Κουέστα/©Intime

Με ΑΕΚ - Άρης και ΠΑΟΚ - Λαμία πέφτει η αυλαία του πρώτου γύρου της Stoiximan Super League

Sportal newsroom 09:05 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 04.12.2023

Με δύο αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η ΑΕΚ κοντράρεται με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια κι ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία στην Τούμπα.

Η αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League πέφτει σήμερα με δυο δυνατά ματς. Η αρχή γίνεται στις 18:00 (NovaSports Prime) στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ με τρομερή ψυχολογία μετά τη σπουδαία νίκη κόντρα στην Άϊντραχτ στη Φρανκφούρτη υποδέχεται τη Λαμία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία έχει πραγματοποιήσει έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο, ούσα μια ανάσα από την πρώτη εξάδα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει για τον επικείμενο αγώνα στον τιμωρημένο Μουργκ , στον Μπάμπα που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, αλλά και στους Κουλιεράκη και Μεϊτέ , οι οποίοι αποχώρησαν από το παιχνίδι στη Φρανκφούρτη με ενοχλήσεις σε προσαγωγό και δικέφαλο.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ κοντράρεται στις 21:00 με τον Άρη (Cosmote Sport 1), στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Η «Ένωση» προέρχεται από την ήττα με την Μπράιτον, έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση και θέλει τη νίκη κόντρα στους «κίτρινους» για να διατηρηθεί μια ανάσα από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα κι εκτός έδρας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ δεν ανακοίνωσε αποστολή. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει στη διάθεσή του για το αποψινό ματς τους Στάνκοβιτς, Λιβάι Γκαρσία, Γιόνσον, Κάλενς (ο οποίος έχει δηλωθεί να εκτίσει έχοντας και την ενόχληση στον προσαγωγό), ενώ ο Γαλανόπουλος απουσιάζει λόγω της ίωσης. Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής είχε να κάνει με τον Φαν Βέερτ, ο οποίος αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις, με την ΑΕΚ να μην ανακοινώνει αποστολή μετά την τελευταία προπόνηση στα Σπάτα.

Με τις γνωστές απουσίες πηγαίνει στην OPAP Arena ο Άρης. Ο Άκης Μάντζιος δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Βερστράτε, ενώ εκτός έμειναν και οι μόνιμοι τραυματίες Ρουπ, Μάνου Γκαρθία, Βέλεθ, Πάβιτσιτς, Ματαρίτα, Σγούρος, όπως και ο Φεράρι. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Νταρίντα, Ζουλ, Τζούρασεκ, Ντουκουρέ, Πάρντο, Μενέντες, Κάρλσον, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Σαβέριο, Μορόν, Δεληζήσης, Χριστοδουλόπουλος και Παναγίδης.