Το 'χει ξανακάνει με τους «αιώνιους» η ΑΕΚ...
i

© Intime

Το 'χει ξανακάνει με τους «αιώνιους» η ΑΕΚ...

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 16:48 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 03.04.2024

Η ΑΕΚ λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (03/04, 21:00). Και αυτό έχει ξανασυμβεί φέτος, με την Ένωση να τα πηγαίνει περίφημα!

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τετάρτης (03/04, 21:00) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 3η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Με την ψυχολογία στα ύψη μετά και από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στην «OPAP Arena» η πρωτοπόρος Ένωση πηγαίνει για το «διπλό» στη Λεωφόρο, που θα τη διατηρήσει στην κορυφή και θα τη στείλει στο +9 από τους «πράσινους», οι οποίοι βλέπουν τη νίκη ως μονόδρομο, προκειμένου να παραμείνουν στο κόλπο του τίτλου.

Η συνθήκη των δύο σερί ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό -ενώ ακολουθεί και ο ΠΑΟΚ την Κυριακή (07/04)- δεν είναι εύκολη για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά είναι γνώριμη. Αυτό γιατί νωρίτερα τη φετινή σεζόν την έχουν αντιμετωπίσει ξανά. Και μάλιστα τα είχαν πάει αρκετά καλά, καθώς είχαν μείνει αήττητοι. Ας δούμε αναλυτικά τι είχαν κάνει...

Ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν, 3η και 4η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος. Και όπως και τώρα έτσι και τότε, η ΑΕΚ πρώτα υποδέχτηκε τον Ολυμπιακός στην «OPAP Arena» (17/09) και λίγες μέρες μετά φιλοξενήθηκε από τον Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο (25/09). Στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» ο Δικέφαλος παρότι προηγήθηκε και ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο χρονικό κομμάτι ήρθε ισόπαλος με 1-1, ενώ από το «Απόστολος Νικολαΐδης» έφυγε με το διπλό, επικρατώντας του Τριφυλλιού με 2-1 με ανατροπή.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως τότε το έργο της ήταν ακόμα πιο δύσκολο, καθώς σαν να μην έφταναν τα απανωτά ντέρμπι με τους «αιώνιους», ανάμεσα είχε και την εκτός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Μπράιτον, όπου τελικά έγραψε ιστορία, νικώντας με 3-2 στην Αγγλία! Τώρα, Ευρώπη δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά τη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ έχει το μομέντουμ, ο Παναθηναϊκός είχει την πίεση και το «πρέπει» και μένει να φανεί αν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα καταφέρει να κάνει το 2/2, προκειμένου μετά να στοχεύσει στο απόλυτο (3/3) στη διαβολοβομάδα των ντέρμπι.