ΑΕΖ και Δόξα χαράμισαν πολύτιμους βαθμούς

ΑΕΖ και Δόξα χαράμισαν πολύτιμους βαθμούς

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:00 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 05.01.2024

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΖ και τη Δόξα Κατωκοπιάς (1-1), σε παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν ΑΕΖ και Δόξα Κατωκοπιάς μετά το 1-1 στο στάδιο «Αμμόχωστος Επιστροφή», σε παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. 

Το συγκρότημα από το Ζακάκι παρέμεινε στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς και στο -1 από την «ασφαλή ζώνη», ενώ η Δόξα με μόλις 5 βαθμούς βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης. 

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά φαίνονταν πιο αποφασισμένοι και προσπαθούσαν να βρουν χώρους. Ωστόσο καμία προσπάθειά τους δεν κατάφερε να νικήσει τον εκπληκτικό Αντωνίου, ο οποίος είχε τις λύσεις συνεχώς. 

Στο 11ο λεπτό, ο Γιαντάλ επιχείρησε την κεφαλιά μέσα από τη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΖ ήλεγχε πλήρως το ματς και στο 23ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει το προβάδισμα. Ο Σαρφό έκανε το μακρινό σουτ, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα, με την μπάλα να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου. 

Η ομάδα του Λιάσου Λούκα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σιφνέο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αντωνιάδη, μπήκε στην περιοχή της Δόξας σούταρε αλλά ο Αντωνίου σε ετοιμότητα έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια και τον κίνδυνο για την ομάδα του. 

Τελικά οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που ήθελαν λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στο 40ο λεπτό ο Σλόγκαρ έκανε τη σέντρα, ο Σηφνέος πήρε τη μπάλα και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΖ

Η εικόνα των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ήταν παρόμοια με εκείνη του πρώτου μέρους, όμως οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν γρήγορα τους ρυθμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 68ο λεπτό να φέρουν το ματς σε απόλυτη ισορροπία με τον Ασάντε. Ο Κυριάκου βρήκε τον Γκανέζο μέσα τη περιοχή και εκείνος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1 για την Δόξα.

Στο 80ο λεπτό η ΑΕΖ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηβασίλη, αλλά το σουτ που επιχείρησε τράνταξε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τις δύο ομάδες να χάνουν δύο πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. 

ΑΕΖ (Λιάσος Λουκά): Μιλοσάβλιεβιτς, Παστελλής, Γιαντάλ, Ε. Αντωνίου, Ντελμίρο, Ρέινολντς, Σαρφό, Σλόγκαρ (69′ Ματόνγκο – 85′ Χρίστου), Χατζηβασίλης, Ντιγκινί, Σιφνέος. 

Δόξα Κατωκοπιάς (Γιώργος Πετράκης): Α. Αντωνίου, Τάντι, Β. Κυριάκου (85′ Σιέλης), Πούριτς, Αντωνιάδης, Αλσέους (61′ Ντζέντζε), Ναμπί, Βελκόφσκι, Ασάντε, Τρούγιτς (85′ Αντουί), Σκόυγκλουντ (61′ Σαντίκ).