Απειλούν με απεργία οι Αγγλίδες διεθνείς αν η FA δεν ικανοποιήσει τις οικονομικές τους απαιτήσεις

Απειλούν με απεργία οι Αγγλίδες διεθνείς αν η FA δεν ικανοποιήσει τις οικονομικές τους απαιτήσεις

Sportal newsroom 12:37 - 10.09.2023

Οι παίκτριες της Εθνικής Αγγλίας είναι έτοιμες να κατέβουν σε απεργία, σε περίπτωση που η αγγλική ομοσπονδία δεν ικανοποιήσει τις οικονομικές τους ανάγκες.

Η Εθνική γυναικών της Αγγλίας τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης το περασμένο καλοκαίρι, ενώ τη φετινή χρονιά πήγαν μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου και γνώρισαν την ήττα από την Ισπανία με 0-1. 

Κάπως έτσι έτσι οι απαιτήσεις των παικτριών από την Αγγλική Ομοσπονδία, όπως είναι λογικό έχουν ανέβει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, οι Αγγλίδες ζητούν μεγαλύτερη αμοιβή, κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι ορατό στον ορίζοντα. Κάπως έτσι αν δουν ότι οι προσπάθειές τους δεν αποδώσουν καρπούς, θα προχωρήσουν στο σενάριο της απεργίας

Ωστόσο αυτή η λύση δεν έχει προταθεί ακόμα, αφού γνωρίζουν οι παίκτριες τις επιλογές τους σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την FA δεν πάνε καλά. «Οι παίκτριες θέλουν να δώσουν στην FA την ευκαιρία να το λύσει εποικοδομητικά. Έχουν επίσης το... πυρηνικό όπλο να αρνηθούν να παίξουν, ωστόσο αυτό θεωρείται ως η έσχατη λύση», αναφέρεται συγκεκριμένα. 

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, σε περίπτωση που κατακτούσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έπαιρναν από 100.000 λίρες η καθεμία. Από τη στιγμή που τερμάτισαν δεύτερες πήραν τα μισά. Πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι Αγγλίδες ήτα θυμωμένες που η FA δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει μια δομή για τα χρηματικά έπαθλα. Μέσω της αρχηγού της ομάδας, Μιλ Μπράιτ, μάλιστα έστειλαν μια επιστολή, δείχνοντας έτσι τον θυμό τους. 

Η Ομοσπονδία απέσυρε τα μπόνους για τις γυναίκες, καθώς η FIFA αύξησε τα χρηματικά έπαθλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ανακοινώνοντας πως θα πραγματοποιούσε απευθείας τις πληρωμές στις παίκτριες. Ωστόσο αυτό δεν επετεύχθη. 

Παρά το γεγονός ότι πήραν 2,4 εκατομμύρια λίρες, περισσότερα χρήματα από ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, οι παίκτριες πήραν μόλις 153.000 λίρες η καθεμία από τη FIFA.