Έλληνας στον πάγκο του Άγιαξ - Τι συνέβη και παίρνει τη θέση του Φαν’τ Σχιπ

Έλληνας στον πάγκο του Άγιαξ - Τι συνέβη και παίρνει τη θέση του Φαν’τ Σχιπ

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:13 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 16.12.2023

Ο Έλληνας τεχνικός θα καθοδηγήσει τον Άγιαξ, αντίπαλο της ΑΕΚ στο Europa League, στα επόμενα δύο ματς.

Ένας Έλληνας προπονητής στον πάγκο του Άγιαξ.

Με δεδομένη την απουσία του Τζον Φαν’τ Σχιπ, ο Έλληνας βοηθός του Μιχάλης Βαλκάνης, ο οποίος ήταν μαζί του και στην Εθνική Ελλάδας, θα είναι επικεφαλής της ομάδας για τα επόμενα δύο ματς. Η ομάδα του Άμστερνταμ παίζει στην Eredivisie με την Τσβόλε του Απόστολου Βέλλιου και στο Κύπελλο με τη Χέρκουλες.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ θα λείπει στα επόμενα δύο ματς, επειδή βρίσκεται στην Αυστραλία για τον γάμο του γιου του. Ο προπονητής το συζήτησε, άλλωστε, πριν ξεκινήσει να εργάζεται στον Άγιαξ. Ο Βαλκάνης, που ήρθε στον Άγιαξ με τον Ολλανδό τεχνικό θα είναι πλέον πρώτος.

«Είναι τιμή μου που έχω αυτόν τον ρόλο έστω και για λίγο», είπε ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός στο κανάλι του ολλανδικού συλλόγου.

Πλην της Ελλάδας, ο Βαλκάνης συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον Φαν’τ Σχιπ, στις Melbourne City και Τσβόλε. «Ο δεσμός μου με τον Τζον έχει μεγαλώσει με την πάροδο του χρόνου. Δουλέψαμε μαζί για πρώτη φορά το 2016 και κάναμε κλικ γρήγορα ο ένας στον άλλον. Έχουμε κοινή ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Αργότερα γίναμε και καλοί φίλοι. Ο Τζον είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος για μένα. Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο Βαλκάνης.

Ο ομογενής προπονητής γέλασε όταν ρωτήθηκε τι του έδωσε ο Φαν’τ Σχιπ, πριν φύγει. «Καλή τύχη…. Είμαστε σ’ επαφή καθημερινά. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για εκείνον που βρίσκεται στον γάμο του γιου του. Πέρασε δύσκολα, αλλά κι ο Άγιαξ είναι πολύ σημαντικός γι’ αυτόν. Έχει δώσει τα πάντα για τον σύλλογο μέχρι στιγμής και θα είναι δίπλα του έστω και πνευματικά.

Για τον Βαλκάνη είναι σύμπτωση ότι είναι τελικά υπεύθυνος σε ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Τσβόλε: «Αμέσως ενάντια στο παλιό μου κλαμπ. Η Τσβόλε ήταν ένα ωραίο κλαμπ για να δουλέψεις. Ξέρω ακόμα πολλούς ανθρώπους εκεί. Περιμένω έναν ενδιαφέροντα αγώνα, αλλά πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε. Ελπίζω ο κόσμος μας να πάει σπίτι με χαμόγελο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα».

Ο Μιχάλης Βαλκάνης στο Sportal: «Οταν αναλάβαμε με τον Φαν'τ Σχιπ υπήρχαν προβλήματα στην εθνική Ελλάδος, οι δημοσιογράφοι έκριναν τις αποφάσεις μας»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:00 - 14.11.2023

Ο Μιχάλης Βαλκάνης στο Sportal: «Οταν αναλάβαμε με τον Φαν'τ Σχιπ υπήρχαν προβλήματα στην εθνική Ελλάδος, οι δημοσιογράφοι έκριναν τις αποφάσεις μας»

Ο Μιχάλης Βαλκάνης σε μια εξομολόγηση ζωής στο Sportal, μίλησε για το πόσο περήφανος είναι που βρίσκεται σήμερα στον Άγιαξ, ως στενός συνεργάτης του Τζον Φαν'τ Σχιπ, τη συνεργασία του με τον Ολλανδό τεχνικό όλα αυτά τα χρόνια, τα όσα έζησε στο Ισραήλ με τον πόλεμο αλλά και για τη θητεία του στην εθνική Ελλάδας.

Τέλος, ο Βαλκάνης είπε ότι είναι ακόμα αβέβαιο εάν οι Στίβεν Μπεργκβάιν και Μπράιαν Μπρόμπεϊ μπορούν να παίξουν. «Ακόμα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για τον Στίβεν. Ίσως να μην τα καταφέρει. Ο Μπρόμπεϊ αποχώρησε στο ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά περιμένουμε να μπορέσει να προπονηθεί σήμερα. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα».