Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από τον Άγιαξ ο Φαν'τ Σχιπ

Μιχάλης Βαλκάνης & Τζον Φαν'τ Σχιπ στον Άγιαξ

Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από τον Άγιαξ ο Φαν'τ Σχιπ

Δημήτρης Χούπης 19:17 - 28.03.2024

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ θα αποχωρήσει από τον Άγιαξ στο τέλος της σεζόν, με τον βοηθό προπονητή της Λίβερπουλ Πεπ Λάιντερς να είναι ένα από τα φαβορί για να κάτσει στον πάγκο του ολλανδικού συλλόγου.

Η φετινή σεζόν για τον Άγιαξ είναι κάτι παραπάνω από «εφιαλτική». Η ομάδα του Άμστερνταμ έχει βγει από αρκετά νωρίς εκτός διεκδίκησης τόσο του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου Ολλανδίας. Αφού στην αρχή της σεζόν ο «Αίαντας» βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και στο Κύπελλο γνώρισε τον αποκλεισμό, χάνοντας στη φάση των «32» από τη Χέρακλες με 2-3.

Ωστόσο με την έλευση του Τζον Φαν'τ Σχιπ η κατάσταση κάπως έστρωσε, αλλά και πάλι η χρονιά ήταν ήδη χαμένη. Στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή ο Άγιαξ είναι πέμπτος με 41 βαθμούς, 31 λιγότερους από την Αϊντχόφεν που είναι στην κορυφή, αλλά και δώδεκα πίσω από την τρίτη Τβέντε, η οποία βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Παρόλο λοιπόν που ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος έστρωσε λίγο την κατάσταση η διοίκηση του ολλανδικού συλλόγου πήρε την απόφαση να τον διώξει στο τέλος της σεζόν. Ο ίδιος πάντως έδειξε την επιθυμία του να μείνει στην ομάδα, αλλά από άλλο πόστο. «Θα ήθελα να συνεισφέρω στο μέλλον, αλλά από διαφορετικό ρόλο», ήταν τα λόγια του Ολλανδού.

Η ομάδα από το Άμστερνταμ λοιπόν έχει ήδη τέσσερις προπονητές στη λίστα της για να αντικαταστήσει τον Φαν'τ Σχιπ. Ένας εξ αυτών είναι ο Πεπ Λάιντερς, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή βοηθός προπονητή του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ. Ωστόσο τόσο ο Γερμανός τεχνικός όσο και ο Λάιντερς θα αποχωρήσουν αμφότεροι από τους «κόκκινους», με τον Ολλανδό να θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ο Λάιντερς λοιπόν έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον Άγιαξ, αλλά καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι ο Ολλανδός μετά το τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ.