Συγκινημένος ο Έρικσον μετά την εκπλήρωση του ονείρου του στο Άνφιλντ: «Ηταν απίστευτο από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι μια ανάμνηση ζωής» (vids)

Σβεν Γιόραν Έρικσον

i

PrtScr

Συγκινημένος ο Έρικσον μετά την εκπλήρωση του ονείρου του στο Άνφιλντ: «Ηταν απίστευτο από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι μια ανάμνηση ζωής» (vids)

Κώστας Τόπας 08:54 - 24.03.2024

Ο Σβεν Γιόραν Έρικσον, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο, καθοδήγησε την ομάδα των θρύλων της Λίβερπουλ κόντρα στον Άγιαξ σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα και μετά το τέλος του αγώνα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο Σβεν Γιόραν Έρικσον διεύθυνε την ομάδα των θρύλων της Λίβερπουλ αυτό το Σάββατο (23/03), εκπληρώνοντας το όνειρό του να καθίσει στον πάγκο του «Άνφιλντ». Οι «Reds» κέρδισαν τον Άγιαξ (4-2), με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, που το αποτέλεσμα ήταν το λιγότερο σημαντικό.

Ο 76χρονος προπονητής αποκάλυψε τον Ιανουάριο ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο, σε συνέντευξή του στο σουηδικό ραδιόφωνο στην οποία δήλωσε επίσης την αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Η ευκαιρία να συμμετάσχει στην προπόνηση έγινε γρήγορα, με τη βοήθεια του Γιούργκεν Κλοπ, μια πρόσκληση για τη διαχείριση της ομάδας των θρύλων. 

Αυτό έγινε, σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι στο Άνφιλντ. Ο Έρικσον βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα μνημειώδες χειροκρότημα και ενώθηκε με τους οπαδούς για να ακούσουν το παραδοσιακό «You'll Never Walk Alone», ένα τραγούδι που τραγουδούν οι οπαδοί της Λίβερπουλ πριν από κάθε παιχνίδι. «Έκλαιγα», εξομολογήθηκε ο προπονητής στο τέλος του αγώνα.

Ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος ήταν αρχηγός της ομάδας της Λίβερπουλ, λέει ότι ο Έρικσον δεν έχει χάσει την μαγεία του. «Ήταν ξεχωριστό. Όταν έμαθα ότι θα ήταν στον πάγκο, ενθουσιάστηκα ακόμη περισσότερο που θα έρθω να με προπονήσει ξανά (προηγουμένως διασταυρώθηκαν με την ομάδα της Αγγλίας, την οποία προπονούσε ο Έρικσον μεταξύ 2001 και 2006). Οι αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο μας έδωσαν άλλες επιλογές. Δεν έχασε τη μαγεία του», είπε ο τεχνικός πλέον της Σαουδικής ομάδας της Αλ Ετιφάκ.

Ενθουσιασμένος από την εμπειρία

Ο Έρικσον δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ευκαιρία. «Ήταν πολύ όμορφο, απολύτως απίστευτο. Η είσοδος, το παιχνίδι, ήταν απίστευτο από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι μια ανάμνηση για τη ζωή», είπε στα κανάλια της Λίβερπουλ, μεταφέροντας τα φώτα της δημοσιότητας σε παίκτες και οπαδούς. «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το "καλύτερο στο γήπεδο" ήταν ο κόσμος. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό. Αυτά τα αγόρια δεν είναι πια 20 ετών, αλλά έχουν ακόμα πολύ ποδόσφαιρο. Ήρθαν από όλο τον κόσμο και έκανε μια υπέροχη παράσταση», είπε. 

Όσον αφορά το αποτέλεσμα, πιστεύει ότι ήταν δίκαιο: «Ήταν μια σπουδαία νίκη μετά την ήττα με 2-0. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Θρύλοι και πολλή δράση στο γήπεδο

Η Λίβερπουλ αναδείχθηκε νικήτρια (4-2) απέναντι στον Άγιαξ, αφού στο ημίχρονο έχασε με 2-0. Οι Ντερκ Μπέριγκτερ και Κίκι Μουσάμπα έδωσαν το πλεονέκτημα στους Ολλανδούς, αλλά οι «Reds» έδωσαν ηχηρή απάντηση στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Γκρεγκορί Βινιάλ, Τζιμπρίλ Σισέ, Ναμπίλ Ελ Ζαρ και Φερνάντο Τόρες -που ενδιάμεσα έχασαν πολλές ευκαιρίες- ήταν οι σκόρερ των γκολ για τη Λίβερπουλ

Σισέ και Ελ Ζαρ σκόραραν στο φιλικό των «Θρύλων» της Λίβερπουλ και του Άγιαξ για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

19:31 - 23.03.2024

Σισέ και Ελ Ζαρ σκόραραν στο φιλικό των «Θρύλων» της Λίβερπουλ και του Άγιαξ για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον (vid)

Δύο πρώην «Έλληνες», ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ βρήκαν δίχτυα στο φιλικό των «θρύλων» της Λίβερπουλ και του Άγιαξ για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Δεν έλειψαν οι θρύλοι στο «Άνφιλντ», με τους Λιτμάνεν και Ράϊαν Μπάμπελ να μφανίζονται και στις δύο ομάδες. Στη Λίβερπουλ έπαιξαν επίσης οι Στίβεν Τζέραρντ, Ντούντεκ, Κάιτ, Μάξι Ροντρίγκες, Χίπια και Άγκερ. Στον Άγιαξ ο Ντάνι Μπλιντ, ο Φαν ντερ Φάαρτ και ο Ρόναλντ ντε Μπουρ.