Εκτός ποδοσφαίρου για ένα χρόνο θα μείνει ο Όφερμαρς - Έστελνε μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου σε υπαλλήλους του Άγιαξ
i

©SS Twitter

Εκτός ποδοσφαίρου για ένα χρόνο θα μείνει ο Όφερμαρς - Έστελνε μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου σε υπαλλήλους του Άγιαξ

Στέλιος Βαρδάκης • 15:47 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 10.01.2024

Ποινή απαγόρευσης από το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο επιβλήθηκε στον Μαρκ Όφερμαρς για μηνύματα σεξουαλικού και ακατάλληλου περιεχομένου που φαίνεται να έστελνε την περίοδο που εργαζόταν ως αθλητικός διευθυντής στον Άγιαξ.

Ο Μαρκ Όφερμαρς δεν θα επιτρέπεται να να κατέχει καμία θέση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τουλάχιστον ένα χρόνο λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του προς υπαλλήλους στον Άγιαξ.

Η πειθαρχική επιτροπή της ολλανδικής ομοσπονδίας, μαζί με την FIFA, επέβαλαν ποινή απαγόρευσης στον «θρύλο» της εθνικής Ολλανδίας και του Άγιαξ λόγω ακατάλληλων μηνυμάτων που είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο προς υπαλλήλους που εργάζονταν στον Αίαντα. 

Ο Όφερμαρς παραιτήθηκε από τη θέση του στον Άγιαξ τον Φεβρουάριο του 2022 (εργαζόταν εκεί από τον Ιούλιο του 2012), παραδεχόμενος "απαράδεκτη" συμπεριφορά, αφού προέκυψε εντός του συλλόγου ότι είχε στείλει ανάρμοστα μηνύματα και φωτογραφίες σε αρκετές γυναίκες που εργάζονταν εκεί.

Ανεξάρτητο αθλητικό δικαστήριο απαγόρευσε πέρυσι στον Όφερμαρς να κατέχει οποιαδήποτε θέση στο ολλανδικό ποδόσφαιρο για δύο χρόνια λόγω των περιστατικών, με ένα χρόνο αναστολή. Στη συνέχεια, η KNVB (η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας) ζήτησε από τη FIFA να μετατρέψει την εγχώρια αναστολή σε παγκόσμια.

Ο πρώην εξτρέμ των Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, ένα μήνα μετά την αποχώρησή του από την ολλανδική ομάδα ανέλαβε ως τεχνικός διευθυντής στην βελγική Άντβερπ