Χαμός στον Άγιαξ: Η ομάδα του Φαν΄τ Σχιπ απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο λόγω σκανδάλου

Άγιαξ

i

©Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Χαμός στον Άγιαξ: Η ομάδα του Φαν΄τ Σχιπ απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο λόγω σκανδάλου

Κώστας Τόπας 12:31 - 02.04.2024

Παρελθόν από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου στον Άγιαξ αποτελεί ο Άλεξ Κρους, μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε ότι είχε αγοράσει πάνω από 17 χιλιάδες μετοχές του «Αίαντα» μια εβδομάδα πριν ανακοινωθεί η πρόσληψή του τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Άγιαξ απέλυσε τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο Άλεξ Κρους με άμεση ισχύ λόγω υποψιών ότι εμπλέκεται σε συναλλαγές με εμπιστευτικές πληροφορίες για τις μετοχές του συλλόγου, όπως ανέφερε το εποπτικό συμβούλιο του συλλόγου σε δήλωση την Τρίτη (02/04).

Το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι έμαθε ότι ο Άλεξ Κρους είχε αγοράσει περισσότερες από 17.000 μετοχές του Άγιαξ μια εβδομάδα πριν ανακοινωθεί το προγραμματισμένο ραντεβού του στις 2 Αυγούστου 2023.

«Οι εξωτερικές νομικές συμβουλές δείχνουν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες», ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο στην ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, Κρους είπε ότι θα ζητήσει από την ολλανδική χρηματοοικονομική εποπτική αρχή, η οποία επιβλέπει τις συναλλαγές των μετοχών, να αποφασίσει για τις εξαγορές του.

Η απόλυση του Κρους είναι άλλη μια ανατροπή σε μια ήδη δραματική σεζόν για τους Ολλανδούς, που τους είδε να απολύουν τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή τους λίγους μήνες μετά τον διορισμό τους όταν η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση του πίνακα της Eredivisie.

Σοκάρουν οι συνθήκες κράτησης του Πρόμες: «Κάθε μέρα βιασμοί!»
REST OF THE WORLD

10:14 - 01.04.2024

Σοκάρουν οι συνθήκες κράτησης του Πρόμες: «Κάθε μέρα βιασμοί!»

Ο Ολλανδός διεθνής μεσοεπιθετικός, Κουίνσι Πρόμες συνελήφθη στο Ντουμπάι αφού κατηγορήθηκε για εισαγωγή περισσότερων από 1.300 κιλών κοκαΐνης. Tο κελί με τα είκοσι άτομα, οι ομαδικές τιμωρίες και το φαγητό.

Ο Άγιαξ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πέμπτη θέση, 28 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Αϊντχόφεν, παρά το γεγονός ότι ξόδεψε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφική ενίσχυση το περασμένο καλοκαίρι. Ο Κρους, πρώην μάνατζερ των συλλόγων Eredivisie, Γκόου Αχέντ Ιγκλς και Άλκμααρ ξεκίνησε τη δουλειά του ως Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Άγιαξ στις 15 Μαρτίου.