Σοκάρουν οι συνθήκες κράτησης του Πρόμες: «Κάθε μέρα βιασμοί!»

Κουίνσι Πρόμες

i

PrtScr

Σοκάρουν οι συνθήκες κράτησης του Πρόμες: «Κάθε μέρα βιασμοί!»

Κώστας Τόπας 10:14 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:27 - 01.04.2024

Ο Ολλανδός διεθνής μεσοεπιθετικός, Κουίνσι Πρόμες συνελήφθη στο Ντουμπάι αφού κατηγορήθηκε για εισαγωγή περισσότερων από 1.300 κιλών κοκαΐνης. Tο κελί με τα είκοσι άτομα, οι ομαδικές τιμωρίες και το φαγητό.

Καταδικασμένος στις αρχές του μήνα σε έξι χρόνια φυλάκιση για εισαγωγή περισσότερων από 1.300 κιλών κοκαΐνης, εκτός από άλλους 18 μήνες για επίθεση με μαχαίρι στον ξάδερφό του, ο Ολλανδός διεθνής μεσοεπιθετικός, Κουίνσι Πρόμες περνά αυτή τη στιγμή μια περίπλοκη περίοδο σε μια φυλακή στο Ντουμπάι που περιγράφεται, από τον διεθνή Τύπο ως πραγματικό εφιάλτη.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο Πρόμες στεγάζεται σε ένα κελί χωρητικότητας έξι ατόμων και κοιμάται σε μια κουκέτα, ενώ άλλοι κρατούμενοι το κάνουν στο πάτωμα του ίδιου κελιού. Επιπλέον, ο 32χρονος μεσοεπιθετικός δεν έχει πρόσβαση σε ορισμένα τρόφιμα όπως φρούτα ή λαχανικά και μπορεί να παρακολουθεί τηλεόραση μόνο παρέα με άλλους κρατούμενους.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης ότι η Πρόμες μοιράζεται τον χώρο με κρατούμενους διαφόρων εθνικοτήτων -Πακιστανούς, Αιγύπτιους και Ινδούς- και ότι η πλειοψηφία αυτών είναι έμποροι ναρκωτικών ή τοξικομανείς.

«Φαίνεται επίσης ότι βιασμοί συμβαίνουν καθημερινά σε αυτή τη φυλακή, καθώς υπάρχουν λίγοι φρουροί που παρέχουν υπηρεσίες επιτήρησης. Οι κρατούμενοι περνούν το χρόνο τους σε ένα κρύο και θορυβώδες περιβάλλον λόγω του ισχυρού κλιματισμού», αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον Πρόμες στο Ντουμπάι - Εικάζεται πως αφορά την περίφημη υπόθεση της διακίνησης κοκαϊνης
SPORT+

11:38 - 01.03.2024

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον Πρόμες στο Ντουμπάι - Εικάζεται πως αφορά την περίφημη υπόθεση της διακίνησης κοκαϊνης

Λίγες μέρες αφότου βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για εξαετή φυλάκιση στον Πρόμες για την υπόθεση διακίνησης κοκαϊνης το 2020, ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής συνελήφθη από τις αρχές στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πρόμες, ευελπιστεί να εκδοθεί στη Ρωσία (αφού δεν υπάρχει συμφωνία Ολλανδίας - ΗΑΕ για έκδοση κρατουμένων), η οποία έχει κάνει αίτημα λόγω φορολογικής απάτης και να γλιτώσει από το μαρτύριό του στο Ντουμπάι.