Αγνοείται η «λευκή» ισοπαλία σε Premier League και Bundesliga - Φτωχότερη σε γκολ η Serie A

Έρλινγκ Χάαλαντ - Χάρι Κέιν

Αγνοείται η «λευκή» ισοπαλία σε Premier League και Bundesliga - Φτωχότερη σε γκολ η Serie A

Κώστας Τσιακλής 13:26 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 05.09.2023

Η διακοπή για εθνικές ομάδες δίνει την ευκαιρία για τον πρώτο απολογισμό στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Η δράση στα πρωταθλήματα σταματάει λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων και αυτό το γεγονός δίνει την ευκαιρία για έναν απολογισμό. Premier League και Bundesliga ξεκίνησαν εντυπωσιακά και η «λευκή» ισοπαλία ακόμα αγνοείται. Αρκετά γκολ μπήκαν επίσης σε Ligue 1 και La Liga. Το λιγότερο παραγωγικό από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα είναι αυτό της Serie A

Η Premier League λοιπόν επέστρεψε στις υποχρεώσεις τον προηγούμενο μήνα με τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Η αρχή ήταν εντυπωσιακή αφού έχουν σημειωθεί συνολικά 127 τέρματα ενώ ακόμα δεν έχει καταγραφεί κάποια «λευκή» ισοπαλία (0-0). Το πιο παραγωγικό παιχνίδι μέχρι τώρα είναι το Μπέρνλι-Τότεναμ, στο οποίο επιτεύχθηκαν επτά γκολ.

Το άλλο κορυφαίο πρωτάθλημα που καταγράφει παρόμοια στατιστικά είναι η Bundesliga. Το γερμανικό πρωτάθλημα μετράει τρεις αγωνιστικές και επίσης δεν έχει καταγραφεί ακόμα το αποτέλεσμα με σκορ 0-0. Συνολικά έχουν μπει 100 γκολ, με το κορυφαίο παιχνίδι να είναι αυτό της Άουγκσμπουργκ με τη Γκλάντμπαχ που έληξε ισόπαλο 4-4.

Στα υπόλοιπα τρία πρωταθλήματα του Top-5 υπάρχουν και αρκετά γκολ αλλά και «λευκές» ισοπαλίες». Για παράδειγμα στη La Liga στις τέσσερις αυτές αγωνιστικές έχουν σημειωθεί 106 γκολ ωστόσο σε κάθε αγωνιστική μπορεί να εντοπίσει κανείς και από ένα 0-0 (4). Το πιο παραγωγικό ματς είναι αυτό της Ρεάλ Σοσιεδάδ με τη Γρανάδα που ολοκληρώθηκε στο 5-3 ενώ υπάρχουν και τρία παιχνίδια στα οποία μπήκαν επτά τέρματα!

Από την άλλη στη Ligue 1 τα πράγματα κυλάνε οριακά καλύτερα σε σχέση με τους Ισπανούς. Αυτό γιατί σε επίσης τέσσερις αγωνιστικές έχουν καταγραφεί 112 γκολ ενώ οι «λευκές» ισοπαλίες είναι τρεις. Τα πιο πολλά τέρματα που έχουν μπει σε μια αναμέτρηση είναι έξι, κάτι που συνέβη στα ματς Ναντ-Μονακό (3-3), Κλερμόν-Μονακό (2-4) και Ρεν-Μετς (5-1).

Ο Ντε Λαουρέντις προκαλεί τους Σαυουδάραβες: «Με 200 εκατ. ευρώ αγοράζουν μόνο το ένα πόδι του Όσιμεν»
SERIE A

12:53 - 05.09.2023

Ο Ντε Λαουρέντις προκαλεί τους Σαυουδάραβες: «Με 200 εκατ. ευρώ αγοράζουν μόνο το ένα πόδι του Όσιμεν»

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, προέτρεψε την Αλ Χιλάλ να επιστρέψει με προσφορά 500 εκατομμυρίων ευρώ αν κι εφόσον θέλει να αποκτήσει τον Βίκτορ Όσιμεν.

Τέλος η Serie A είναι το λιγότερο παραγωγικό πρωτάθλημα αφού σε τρεις αγωνιστικές σημειώθηκαν μόλις 75 γκολ. Παρ' όλα αυτά οι ισοπαλίες χωρίς τέρματα είναι μόλις δύο και ήρθαν στα παιχνίδια Τορίνο-Κάλιαρι και Ουντινέζε-Φροζινόνε. Από την άλλη τα κορυφαία σε αριθμό γκολ ματς ήταν το Τζένοα-Φιορεντίνα και το Μίλαν-Τορίνο που τελείωσαν με σκορ 1-4 και 4-1 αντίστοιχα.