Μένει στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Αλάμπα!

Nταβίντ Αλάμπα

i

©printscreen

Μένει στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Αλάμπα!

Κωνσταντίνος Ζήκος 12:20 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 05.09.2023

Τέλος στα σενάρια για την αποχώρηση του από τη Μαδρίτη, βάζει ο γνωστός δημοσιογράφος, Fabrizio Romano, τονίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής θέλει να συνεχίσει στη Ρεάλ και όχι στη Σαουδική Αραβία.

Καμία Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει στο μυαλό του Νταβίντ Αλάμπα τη δεδομένη στιγμή, αφού ο Αυστριακός είναι αφοσιωμένος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως τονίζει μάλιστα ο έγκριτος Ιταλός δημοσιογράφος, Fabrizio Romano, «ο Αλάμπα αγαπάει την ομάδα και την πόλη και δεν θέλει με τίποτα να αποχωρήσει».

Το σενάριο που ακουγόταν έντονα το προηγούμενο χρονικό διάστημα για αποχώρηση του παίκτη για την Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας, αποδεικνύεται ψευδές, αφού ο Αλάμπα δηλώνει πως δεν αποχωρεί από την Ρεάλ, ακόμα και αν λάβει μια εξωπραγματική πρόταση. 

Ο Αλάμπα έχει κλείσει ήδη δύο χρόνια παρουσίας στη Ρεάλ, από το καλοκαίρι του 2021 δηλαδή, που ήρθε ως ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου. Στην Μπάγερν είχε περάσει εξάλλου το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, αφού εντάχθηκε σε αυτήν το 2008, περνώντας από πολλά τμήματα της ομάδας, αφού έπαιξε αρχικά στην Κ-19 και εν συνεχεία σε δεύτερη και πρώτη ομάδα. 

Με τους «Βαυαρούς» κατέγραψε 431 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας 33 γκολ και 55 ασίστ. Εξάλλου το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τα τελευταία χρόνια έχει «εγκατασταθεί» στο κέντρο της άμυνας, τόσο στη τελευταία του χρονιά στο Μόναχο, όσο και τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην Ισπανία.

Με πρωταγωνιστή τον Μπέλιγχαμ η Ρεάλ Μαδρίτης «καθάρισε» τη Χετάφε - «Βροχή» από γκολ στο Σοσιεδάδ-Γρανάδα
LA LIGA

19:25 - 02.09.2023

Με πρωταγωνιστή τον Μπέλιγχαμ η Ρεάλ Μαδρίτης «καθάρισε» τη Χετάφε - «Βροχή» από γκολ στο Σοσιεδάδ-Γρανάδα

Με το γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού η Ρεάλ Μαδρίτης επκράτησε της Χετάφε με 2-1, ενώ νωρίτερα η Ρεάλ Σοδιεδάδ νίκησε στη ματσάρα κόντρα στη Γρανάδα με 5-3.

Με τη «Βασίλισσα» έχει 89 συμμετοχές με 5 γκολ και 8 ασίστ. Έχει μετατραπεί σε έναν από τους ηγέτες στο αγωνιστικό πλάνο του Κάρλο Αντσελότι, πόσο μάλλον της άμυνας, από τη στιγμή μάλιστα που «έχασε» και τον Μιλιτάο με σοβαρό τραυματισμό.