Χέντερσον: «Έφυγα από τη Λίβερπουλ επειδή δεν ένιωσα επιθυμητός - Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ κίνητρο»

Τζόρνταν Χέντερσον

i

©PrtScr

Χέντερσον: «Έφυγα από τη Λίβερπουλ επειδή δεν ένιωσα επιθυμητός - Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ κίνητρο»

Κώστας Τσιακλής 12:18 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 05.09.2023

Ο Τζόρνταν Χέντερσον μίλησε για την αποχώρηση του από τη Λίβερπουλ και είπε πως αυτή είχε να κάνει με το ότι δεν ένιωσε επιθυμητός στον σύλλογο.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον μίλησε για πρώτη φορά για την απόφαση του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ για χάρη της Αλ Ετιφάκ. Ο Άγγλος είπε μεταξύ άλλων πως έφυγε επειδή δεν ένιωσε επιθυμητός στον σύλλογο και όχι για τα χρήματα όπως ισχυρίζεται ο κόσμος.

Σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στην Athletic, ο Χέντερσον αποκάλυψε αρχικά τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Υπήρχαν μερικά πράγματα που μου χτύπησαν καμπανάκια. Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Γιούργκεν. Ήταν πολύ ειλικρινής μαζί μου. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με τη συζήτηση επειδή είναι ιδιωτική, αλλά με έφερε σε μια θέση όπου ήξερα ότι δεν θα έπαιζα τόσο πολύ. Ήξερα ότι θα έρχονταν νέοι παίκτες στη θέση μου.

Και αν δεν παίζω μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο για μένα και ειδικά όταν είμαι σε έναν σύλλογο για τόσο καιρό, είμαι αρχηγός της ομάδας για τόσο καιρό. Ειδικά όταν η Εθνική Αγγλίας είναι μεγάλο πράγμα για μένα. Έρχεται το Euro. Μετά υπήρξε μια προσέγγιση από την Αλ Ετιφάκ προς τον σύλλογο για να δούμε αν θα ήταν δυνατό να πάω εκεί. Η αντίδραση από τον σύλλογο και πάλι δεν ήταν να πει όχι. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι η αξία μου ή η επιθυμία μου να μείνω, με τον προπονητή και εντός του συλλόγου, ίσως είχε αλλάξει. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα. Δεν πίστευα ότι θα ήταν τώρα. Και έπρεπε να το δεχτώ.

Αν κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους μου έλεγε, "τώρα θέλουμε να μείνεις", τότε δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση. Έπρεπε να σκεφτώ το υπόλοιπο τη καριέρας μου. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι με ανάγκασαν να φύγω από τον σύλλογο ή έλεγαν ότι ήθελαν να φύγω, αλλά σε κανένα σημείο δεν ένιωσα επιθυμητός από τον σύλλογο ή από κάποιον να μείνω. Είμαι στο τελευταίο στάδιο της καριέρας μου και θέλω να είμαι χαρούμενος παίζοντας ποδόσφαιρο. Θέλω να παίξω. Δεν θέλω να κάθομαι στον πάγκο και να μπαίνω για 10 λεπτά στα παιχνίδια. Ήξερα ότι αυτό θα είχε αντίκτυπο στις πιθανότητές μου να παίξω για την Αγγλία.

Στη συνέχεια ο 33χρονος κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη που υπάρχει ότι έφυγε για τα χρήματα. «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο πράγμα. Ο κόσμος θα δει αυτό το κλαμπ να έρχεται με πολλά χρήματα και αυτός είπε «ναι, θα πάω». Στην πραγματικότητα αυτό δεν ίσχυε καθόλου. Ο κόσμος μπορεί να με πιστέψει ή όχι, αλλά στη ζωή μου και στην καριέρα μου, τα χρήματα δεν ήταν ποτέ κίνητρο. Μην με παρεξηγείτε, όταν μεταγράφεσαι πρέπει να είσαι καλά οικονομικά, πρέπει να νιώθεις επιθυμητός, πρέπει να νιώθεις ότι σε εκτιμούν. Τα χρήματα είναι μέρος αυτού αλλά δεν ήταν αυτός ο μοναδικός λόγος. Αυτές οι δυνατότητες προέκυψαν πριν καν αναφερθούν τα χρήματα», απάντησε χαρακτηριστικά.

Επίσης αποκάλυψε πως τα χρήματα που λαμβάνει δεν είναι τόσο πολλά όσο ισχυρίζονται τα ΜΜΕ. «Όχι, ειλικρινά, οι αριθμοί απλώς δεν είναι αληθινοί. Αλλά και πάλι, έπρεπε να μας βγει και οικονομικά. Δεν λέω ότι δεν το έκανε και λέω «ωχ, δεν έχω καλά λεφτά», γιατί είναι καλά χρήματα και ήταν καλή συμφωνία, αλλά δεν ήταν οι αριθμοί που αναφέρθηκαν.'Οχι».

Τα δίνει όλα για όλα η Αλ Ιτιχάντ: Φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ για να πείσει τη Λίβερπουλ να παραχωρήσει τον Σαλάχ!
PREMIER LEAGUE

12:10 - 05.09.2023

Τα δίνει όλα για όλα η Αλ Ιτιχάντ: Φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ για να πείσει τη Λίβερπουλ να παραχωρήσει τον Σαλάχ!

Την τελευταία της απόπειρα θα επιχειρήσει η Αλ Ιτιχάντ προκειμένου να πείσει τη Λίβερπουλ να παραχωρήσει τον Μοχάμεντ Σαλάχ, για τον οποίο θα προσφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ!

Τέλος ο Χέντερσον αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας: «Προφανώς, μπορώ να καταλάβω τις αντιδράσεις και την απογοήτευση από την LGBTQ+ κοινότητα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι λυπάμαι που αισθάνονται έτσι. Ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μου να πληγώσω τον οποιονδήποτε. Σκοπός μου πάντα είναι να βοηθάω ανθρώπους όταν ζητούν τη βοήθειά μου. Ο καθένας μπορεί να ασκήσει εύκολα κριτική σε μία χώρα όταν ζει τόσο μακριά της. Οφείλεις να σεβαστείς την θρησκεία και την κουλτούρα που έχουν εδώ».