Υπερασπίστηκε την επιλογή του να ψηφίσει τον Μέσι ο Αλάμπα: «Δεν τον ψήφισα μόνος μου...»

Νταβίντ Αλάμπα & Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Geert van Erven/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Υπερασπίστηκε την επιλογή του να ψηφίσει τον Μέσι ο Αλάμπα: «Δεν τον ψήφισα μόνος μου...»

Κώστας Τόπας 11:34 - 28.02.2023

Ο Νταβίντ Αλάμπα θέλησε να υπερασπιστεί την επιλογή του να ψηφίσει τον Λιονέλ Μέσι για καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, αποθεώνοντας παράλληλα τον συμπαίκτη του στην Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Νταβίντ Αλάμπα, αρχηγός της εθνικής Αυστρίας και συμπαίκτης του Καρίμ Μπενζεμά στην Ρεάλ Μαδρίτης, αποφάσισε να ψηφίσει τον Λιονέλ Μέσι ως τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς. Αυτή η επιλογή του Αυστριακού στόπερ εξόργισε τους φιλάθλους των «μερένχες», οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι πρόδωσε τον συμπαίκτη του. Στην ψηφοφορία του, μάλιστα ο Αλάμπα τοποθέτησε στη δεύτερη θέση τον Μπενζεμά, πίσω από τον Λιονέλ Μέσι, ενώ στην τρίτη θέση έβαλε τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός μετά το... ντόρο που προκλήθηκε θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια, λέγοντας πως η επιλογή για τον Λιονέλ Μέσι δεν ήταν μόνο δική του, αλλά ολόκληρης της εθνικής Αυστρίας. Μάλιστα, ο Αλάμπα φρόντισε να αποθεώσει τον Καρίμ Μπενζεμά, τον οποίο χαρακτήρισε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο.

«Σχετικά με το βραβείο FIFA The Best: Η εθνική Αυστρίας ψηφίζει γι' αυτό το βραβείο ως ομάδα, όχι μόνο εγώ. Όλοι στο συμβούλιο της ομάδας μπορούν να ψηφίσουν και έτσι αποφασίζεται. Όλοι ξέρουν, ειδικά ο Καρίμ, πόσο τον θαυμάζω και τις εμφανίσεις του. Και έχω πει συχνά ότι για μένα είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Χωρίς αμφιβολία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος δέχθηκε ρατσιστικές προσβολές από τους οπαδούς των Μαδριλένων για την ψήφο του.