Άλβαρες: «Το να παίζεις στο Champions League είναι το πιο όμορφο πράγμα»

Χουλιάν Άλβαρες

i

© ManCity

Άλβαρες: «Το να παίζεις στο Champions League είναι το πιο όμορφο πράγμα»

Ο Χουλιάν Άλβαρες πιστεύει ότι το να αγωνίζεται κανείς με τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης στο Champions League είναι ό,τι πιο όμορφο για έναν ποδοσφαιριστή.

Ο Χουλιάν Άλβαρες έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πρώτη σεζόν στο Μάντσεστερ από τότε που μετακόμισε από τη Ρίβερ Πλέιτ, σκοράροντας 14 γκολ σε 38 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. 

Έχει σκοράρει δύο φορές στο Champions League μέχρι στιγμής, με αυτά τα γκολ να έρχονται στις νίκες εντός της φάσης των ομίλων επί της Κοπεγχάγης και της Σεβίλλης

Ο επιθετικός ήταν νεαρός στην προηγούμενη ομάδα του όταν κατέκτησε το Copa Libertadores του 2018, το αντίστοιχο της Νότιας Αμερικής του Champions League, αλλά πρωταγωνίστησε καθώς η Ρίβερ πανηγύρισε την Primera Division το 2021. 

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ξέχασαν να βάλουν τον ύμνο του Champions League στη ρεβάνς Τσέλσι - Ρεάλ (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

11:28 - 19.04.2023

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ξέχασαν να βάλουν τον ύμνο του Champions League στη ρεβάνς Τσέλσι - Ρεάλ (vid)

Ο ύμνος του Champions League δεν ήχησε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στην αναμέτρηση μεταξύ της Τσέλσι και της Ρεάλ Μαδρίτης και οι οπαδοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι συνέβαινε.

Το χειμώνα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς η Αργεντινή σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Από τότε, επέστρεψε στο «Έτιχαντ» αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα καθώς διεκδικεί τρόπαια σε τρεις διοργανώσεις. 

Ωστόσο, ο Άλβαρες πιστεύει ότι η ποιότητα των αντιπάλων στην Ευρώπη είναι υψηλότερη από ό, τι έχει βιώσει στο παρελθόν. «Ναι, σε επίπεδο συλλόγου είναι προφανώς αισθητό», είπε. «Οι περισσότεροι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο παίζουν σε αυτά τα πρωταθλήματα. Αν και το Copa Libertadores είναι επίσης πολύ δύσκολο λόγω του τι σημαίνει ποδόσφαιρο στη Νότια Αμερική. Μιλώντας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπάρχουν επίσης πολύ δυνατές ομάδες, αλλά εδώ στην Ευρώπη, σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, οι καλύτερες ομάδες είναι εδώ. Οι παίκτες είναι πολύ δυνατοί, αλλά αυτό είναι το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να μου συμβεί, να είμαι στην καλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο».

Ο 23χρονος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στη νίκη του πρώτου αγώνα της περασμένης εβδομάδας επί της Μπάγερν Μονάχου και είχε συμμετοχή στο τρίτο γκολ της Σίτι, κάνοντας σέντρα για τον Τζον Στόουνς και εκείνος με τη σειρά του έδωσε στον σκόρερ Έρλινγκ Χάαλαντ.

Με τους «Πολίτες» να προηγούνται με 3-0 (σκορ πρώτου αγώνα) στον δεύτερο αγώνα και έναν πιθανό τρίτο ημιτελικό σε τρεις σεζόν σε απόσταση μόλις 90 λεπτών, ο Άλβαρες είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση για το ταξίδι στο Μόναχο.

Μιλώντας για τον ρόλο του, είπε: «Ήξερα ότι έπρεπε να είμαι προετοιμασμένος γιατί διακυβεύονταν πολλές διοργανώσεις και προφανώς το Champions League είναι ένα από τα πιο σημαντικά. Τώρα βρισκόμαστε στα προημιτελικά, έχοντας περάσει περάσει τη Λειψία, και τώρα έναν μεγάλο αντίπαλο όπως η Μπάγερν Μονάχου. Είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους αγώνες και να αγωνιστούμε σε όλες τις διοργανώσεις».