Η Μίλαν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League έπειτα από 16 χρόνια

Πανηγυρισμοί παικτών Μίλαν

i

©Print Screen

Η Μίλαν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League έπειτα από 16 χρόνια

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:41 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 19.04.2023

Η Μίλαν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League την Τρίτη (18/4), αφού ο Ολιβιέ Ζιρού πέτυχε το κρίσιμο γκολ στην ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Νάπολι, η οποία ολοκλήρωσε τη συνολική νίκη με 2-1 επί των συμπατριωτισσών της.

Η Μίλαν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League την Τρίτη (18/4), αφού ο Ολιβιέ Ζιρού πέτυχε το κρίσιμο γκολ στην ισοπαλία 1-1 επί της Νάπολι, η οποία ολοκλήρωσε τη συνολική νίκη της με 2-1 (συνολικό σκορ). 

Ο Ζιρού πέτυχε αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν το καθοριστικό γκολ δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα μετά από ένα τρελή κούρσα από τον Ραφαέλ Λεάο, ο οποίος ήταν και πάλι βασικός, καθώς η Μίλαν νίκησε τη Νάπολι για τρίτη φορά αυτόν τον μήνα. Ο Γάλλος επιθετικός σημείωσε το 13ο γκολ του τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έχει τώρα την προοπτική ενός τοπικού ντέρμπι με φόντο τα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς η Ίντερ έχει προβάδισμα δύο τερμάτων πριν από τον δεύτερο αγώνα με την Μπενφίκα το βράδυ της Τετάρτης (19/4). 

Στα 35 του ο Μπενζεμά συνεχίζει να σπάει ρεκόρ στο Champions League (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

10:15 - 19.04.2023

Στα 35 του ο Μπενζεμά συνεχίζει να σπάει ρεκόρ στο Champions League (vid)

Ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια Champions League στην ιστορία του συλλόγου, στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την ομάδα, με αυτό το πνεύμα μπορούμε να ονειρευόμαστε τα πάντα», είπε ο Ζιρού. «Στον επόμενο γύρο θα υπάρξει άλλος ένας δύσκολος αγώνας είτε με την Ίντερ είτε την Μπενφίκα, αλλά αν διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα μπορούμε να πάμε οπουδήποτε». 

«Είναι αυτό που προσπαθώ να κάνω, το πώς μπορώ να κάνω τη διαφορά. Αν δεν μπορώ να σκοράρω, αναζητώ τους συμπαίκτες μου. Είδα τον Ζιρού εκεί και του πάσαρα», είπε ο Λεάο. 

Η Μίλαν δεν έχει αγωνιστεί σε ημιτελικό του Champions League από τότε που στέφθηκαν «βασιλιάδες της Ευρώπης] για έβδομη και πιο πρόσφατη φορά το 2007. 

Ο Βίκτορ Οσιμέν σκόραρε στις καθυστερήσεις, αλλά δεν ήταν αρκετό για τη Νάπολι. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε και χαμένο πέναλτι με τον Χβίτσα Κβαρατσχέλια δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Η Νάπολι βρίσκεται στα πρόθυρα του πρώτου της πρωταθλήματος από το 1990. 

Tags: