Εξαλλος ο Αλέγκρι: «Αν μπορούσα θα είχα αλλάξει τους πάντες στο ημίχρονο»

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Εξαλλος ο Αλέγκρι: «Αν μπορούσα θα είχα αλλάξει τους πάντες στο ημίχρονο»

Κώστας Τόπας 11:22 - 21.04.2024

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του μετά το γεγονός ότι η Γιουβέντους απέτυχε γι' ακόμη μία αγωνιστική να πανηγυρίσει νίκη.

Η Κάλιαρι είχε «αγκαλιάσει» τη νίκη με 2-0, όμως η Γιουβέντους δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα! Στο 61ο λεπτό ο Βλάχοβιτς με μία πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά μείωσε σε 2-1, ενώ το αυτογκόλ του Ντοσένα λίγο πριν το φινάλε, διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος μετράει πέντε πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους, αλλά έπρεπε να συμβιβαστεί με λιγότερα από την επιστροφή του το 2021. Η Μίλαν και η Νάπολι είναι πρωταθλήτριες τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή τη σεζόν η Ίντερ οδεύει για το Scudetto χωρίς να απειλείται.

Η Γιούβε είναι πλέον πολύ πίσω από τον αντίπαλό της και δεν κέρδισε εκτός έδρας αγώνα στη Serie A για έκτη συνεχόμενη φορά. Ενα σερί το οποίο είναι το χειρότερο της από τη σεζόν 2009/10.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κάλιαρι του Παντελή Χατζηδιάκου, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν έξαλλος με την απόδοση των παικτών του.

«Αν δεν τρέχουμε τόσο γρήγορα όσο ο αντίπαλος, δεν θα κερδίσουμε παιχνίδια. Δεν μπορούμε να παίξουμε όπως κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, αυτό είναι έλλειψη ωριμότητας. Θα μπορούσα να είχα αντικαταστήσει οποιονδήποτε στο ημίχρονο, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέγκρι είδε τους παίκτες του να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο στο πρώτο ημίχρονο. Αφού ο Κενάν Γιλντίζ μπήκε στην ομάδα στα μισά του αγώνα στη θέση του Κάρλος Αλκαράζ, η Γιούβε έδειξε βελτίωση. Ένα γκολ του Ντούσαν Βλάχοβιτς και ένα αυτογκόλ του Αλμπέρτο ​​Ντοσένα τρία λεπτά πριν το τέλος έσωσαν την «Γηραιά Κυρία» από την ήττα.

«Είναι καλό που επιστρέφουμε, αλλά αυτό πρέπει πραγματικά να μας κάνει να σκεφτούμε. Πρέπει να λερώσεις τα χέρια σου σε τέτοιου είδους μονομαχίες», κατέληξε ο Ιταλός τεχνικός.

Κάπως έτσι τελειώνει τα όποια όνειρα είχαν απομείνει για τη Serie A για τη Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα επτά τελευταία ματς πρωταθλήματος. Η επιτυχία στο τουρνουά κυπέλλου θα μπορούσε να δώσει χρώμα στη χρονιά. Αντίπαλος στη ρεβάνς των ημιτελικών της Τρίτης η Λάτσιο. Η Γιούβε κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με 2-0. Παρόλα αυτά, το ερώτημα είναι αν το Coppa Italia μπορεί να σώσει τη δουλειά του Αλέγκρι. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Ιταλός τεχνικός να αποχαιρετήσει μετά τη φετινή σεζόν.