Αλμέιδα: «Έχω ακόμα 24 ώρες για να αποφασίσω για Γκαρσία ή Πόνσε»

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Αλμέιδα: «Έχω ακόμα 24 ώρες για να αποφασίσω για Γκαρσία ή Πόνσε»

Κώστας Τσίλης 19:51 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:11 - 10.02.2024

Για δίλημμα ανάμεσα σε Πόνσε και Γκαρσία που θα κρατήσει μέχρι και την… τελευταία στιγμή, μίλησε ο Αλμέιδα, ο οποίος δεν ήθελε να βάλει καν στο τραπέζι το καλό σερί της ΑΕΚ στα ντέρμπι

Είναι αλήθεια πως από την αρχή της φετινής σεζόν και τις περισσότερες φορές για λόγους αρνητικούς (απουσίες από τραυματισμούς), ο Ματίας Αλμέιδα χρειάστηκε να βασανίσει πολύ την σκέψη του, μέχρι να πάρει οριστικές αποφάσεις για την ενδεκάδα ενός ματς. Τώρα όμως, ενόψει του αυριανού ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, ο Αργεντινός τεχνικός έχει ένα δίλημμα, το οποίο είναι τόσο ζόρικο, που θα το παλέψει και θα το... μελετήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μέχρι και λίγο πριν την σέντρα Τουλάχιστον αυτή την φορά για θετικούς λόγους, καθώς επί της ουσίας στην προκειμένη περίπτωση ο προπονητής της ΑΕΚ δεν ξέρει ποιόν να... πρωτοβάλει στην κορυφή της επίθεσης. Όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην κάμερα των καναλιών Novasports, ο Αλμέιδα δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα χρησιμοποιήσει βασικό αύριο τον φορμαρισμένο Πόνσε, είναι τον πρώτο σκόρερ Γκαρσία, στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ. Ενώ αρνήθηκε καν να βάλει ως αντικείμενο κουβέντας, την εντυπωσιακή παράδοση που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ως προπονητής και απέναντι στον ΠΑΟΚ και στα ντέρμπι γενικώς. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα:

Ο Αλμέιδα δεν θα κάνει καμία αλλαγή στο παιχνίδι της ΑΕΚ, μόνο... προσαρμογές
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:13 - 10.02.2024

Ο Αλμέιδα δεν θα κάνει καμία αλλαγή στο παιχνίδι της ΑΕΚ, μόνο... προσαρμογές

Το γεγονός πως η ΑΕΚ παίζει ένα ματς κορυφής στην έδρα μιας φουλ φορμαρισμένης ομάδας, δεν βάζει τον Αλμέιδα σε απολύτως καμία διαδικασία για αλλαγές στην αγωνιστική φιλοσοφία

Για την προετοιμασία για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν μια καλή εβδομάδα για δουλειά. Ενσωματώθηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήταν σ’ άλλες διοργανώσεις και προετοιμαζόμαστε γι αυτό το όμορφο ματς που πρόκειται να παίξουμε»

Για το σερί της ΑΕΚ στα ντέρμπι επί Αλμέιδα στον πάγκο: «Δεν το σκέφτομαι πολύ αυτό το πράγμα. Αυτό που σκέφτομαι είναι την καθημερινότητα και να είναι πάντα η ομάδα ανταγωνιστική. Σκεφτόμαστε την ομάδα και όχι ένα ντέρμπι ή έναν συγκεκριμένο αντίπαλο».

Για το γεγονός πως απέναντι στον ΠΑΟΚ, έχει πέντε νίκες σε έξι ματς: «Όχι, δεν το σκέφτομαι. Κάνω την ανάλυση του αντιπάλου, όπως το κάνω πάντα. Ξέρω πως πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες, που παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μείνω σ’ αυτά που έχουν γίνει, αλλά σκέφτομαι μόνο αυτά που μπορούμε να καταφέρουμε».

Για το «φαινόμενο» που έχει δημιουργηθεί να είναι ο Αλμέιδα και ο Λουτσέσκου οι μοναδικοί που έχουν παραμείνει στους πάγκους σ’ όλες τις ομάδες της Supeleague: «Μακάρι να συνεχίσουμε για πολύ καιρό. Πιστεύω πως τόσο ο ΠΑΟΚ με τον προπονητή του, όσο και εμείς εδώ, έχουμε κάνει ομάδες ανταγωνιστικές. Δυο ομάδες που προτείνουν ένα όμορφο ποδόσφαιρο, όπως το βλέπω εγώ. Οπότε αύριο βλέπω ένα μεγάλο παιχνίδι»

Για το δίλημμα Πόνσε ή Γκαρσία, εάν έχει πάρει απόφαση: «Όχι ακόμα. Έχω ακόμα μπροστά μου 24 ώρες».