Ο Αλμέιδα δεν θα κάνει καμία αλλαγή στο παιχνίδι της ΑΕΚ, μόνο... προσαρμογές

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα δεν θα κάνει καμία αλλαγή στο παιχνίδι της ΑΕΚ, μόνο... προσαρμογές

Κώστας Τσίλης 13:13 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 10.02.2024

Το γεγονός πως η ΑΕΚ παίζει ένα ματς κορυφής στην έδρα μιας φουλ φορμαρισμένης ομάδας, δεν βάζει τον Αλμέιδα σε απολύτως καμία διαδικασία για αλλαγές στην αγωνιστική φιλοσοφία

Για τον Ματίας Αλμέιδα το αυριανό παιχνίδι στην Τούμπα δεν είναι ούτε το πρώτο που έχει να δώσει με τα χαρακτηριστικά ντέρμπι, ούτε καν το πρώτο που είναι ματς κορυφής. Τα έχει φάει με το... κουτάλι ήδη τέτοια ματς και κυρίως τα έχει κερδίσει. Ειδικά με τον αυριανό αντίπαλο, ο τεχνικός της ΑΕΚ μετράει πέντε νίκες σε έξι ματς και τέσσερις συνεχόμενες ανεξάρτητα από την έδρα. Σε κανένα εξ αυτών και σε κανένα παιχνίδι με χαρακτήρα ντέρμπι γενικώς, ο Αλμέιδα δεν μπήκε στην διαδικασία να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Και δεν πρόκειται να το κάνει ούτε και τώρα. 

Ο Αλμέιδα με τους συνεργάτες του έχουν "ξετινάξει" τον ΠΑΟΚ ως προς την μελέτη του παιχνιδιού του. Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πόσο ποιοτική ομάδα είναι από την μέση και μπροστά και πόσο φορμαρισμένη είναι το τελευταίο διάστημα. Όλα αυτά προφανώς και ο Αλμέιδα θα τα λάβει υπ'όψιν στον σχεδιασμό του αγωνιστικού πλάνου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει ενδεχόμενο η ΑΕΚ να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της. Να γίνει ίσως πιο... συντηρητική για να διαχειριστεί τον επιθετικό οίστρο που φαίνεται να έχει ο αντίπαλος. 

Δεν το έκανε αυτό ο Αλμέιδα ούτε σε πολύ πιο δύσκολες έδρες, με πολύ πιο ζόρικους αντιπάλους. Δεν το έκανε ούτε στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ, που μάλιστα ήταν ένα ματς στο οποίο την ΑΕΚ την εξυπηρετούσε ακόμα και η ισοπαλία. Δεν πρόκειται να το κάνει ούτε στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα σχεδιάσει πράγματα που θα "κουμπώνουν" πάνω στον αντίπαλο. Θα υπάρξουν εφαρμογές στο παιχνίδι της ΑΕΚ που θα αφορούν τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. 

Το "διάβασμα" του αντιπάλου έχει φανερώσει σημεία που η ΑΕΚ πρέπει προσέξει και να προσαρμόσει επί μέρους το παιχνίδι της. Και αυτό θα αφορά και τις επιλογές που θα κάνει ο Αλμέιδα σε κάποιες θέσεις της ενδεκάδας. Ακριβώς αυτόν τον σκοπό θα εξυπηρετούν. Όμως η ΑΕΚ θα μπει αύριο στην Τούμπα, για να κάνει το δικό της παιχνίδι. Όπως κάνει πάντα.