Οι «κλειδωμένες» θέσεις για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στην Τούμπα, είναι μόλις πέντε

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Οι «κλειδωμένες» θέσεις για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στην Τούμπα, είναι μόλις πέντε

Κώστας Τσίλης 22:24 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:25 - 09.02.2024

Μια τελευταία προπόνηση απομένει στην ΑΕΚ μέχρι και το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο οι 100% σίγουροι για το βασικό σχήμα, είναι μόλις πέντε

Είναι δεδομένο πως στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα, το αγωνιστικό πλάνο για το παιχνίδι της ΑΕΚ την Κυριακή στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι ολοκληρωμένο και πιθανότατα "κλειδωμένο". Ίσως μια ή δυο θέσεις να είναι ακόμα ανοιχτές και να περιμένει ο Αργεντινός τεχνικός την τελευταία προπόνηση του Σαββάτου για να πάρει οριστικές αποφάσεις. Όλα αυτά επί... χάρτου. Διότι επί χόρτου, με βάση όλα όσα έχει δουλέψει και δείξει ο Αλμέιδα στις προπονήσεις, οι 100% σίγουροι ποδοσφαιριστές για την βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, είναι μόλις πέντε. 

Μπορεί κάποιοι ποδοσφαιριστές, για κάποιες θέσεις στο αρχικό σχήμα, να έχουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Όμως από την στιγμή που δεν φαίνεται κάτι κλειδωμένο και υπάρχει η... χαραμάδα της έκπληξης στην επιλογή του Αλμέιδα, δεν γίνεται και να θεωρηθούν σίγουροι. Αντίθετα υπάρχει μια πεντάδα παικτών της ΑΕΚ, που είναι δεδομένο πως θα βρεθούν στην σέντρα του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή το βράδυ. 

Ο ένας είναι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο βασικός τερματοφύλακας. Ο δεύτερος είναι και ο Ντομαγκόι Βίντα. Από την στιγμή που ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός μπήκε στις προπονήσεις από την Τετάρτη, φυσικά και ο Αλμέιδα τον υπολογίζει για το βασικό σχήμα. Η τρίτη και η τέταρτη κλειδωμένη θέση στην ενδεκάδα, είναι στα χαφ. Ίσως οι πιο σίγουροι απ' όλους, μαζί με τον Στάνκοβιτς, είναι ο Γενς Γιόνσον και ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο πρώτος επειδή απουσιάζει ο Σιμάνσκι και ο δεύτερος επειδή δεν γίνεται να λείπει. Όσο για τον πέμπτο σίγουρο στην ενδεκάδα, αυτός είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Η βασική επιλογή του Αλμέιδα είναι ο Σέρβος, που μάλιστα είναι και φρέσκος καθώς δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας την προηγούμενη Κυριακή. 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ενδείξεις για τις επιλογές του Αλμέιδα, αλλά για αποδείξεις, ούτε λόγος. Για παράδειγμα, έχει ένα σαφές προβάδισμα ο Άλεξ Κάλενς για να παίξει δίπλα στον Βίντα στο κέντρο της άμυνας. Όπως και ξεκάθαρο προβάδισμα έχει και ο Στίβεν Τσούμπερ για να πάρει τον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ελίασον για το δεξί άκρο της επίθεσης και τον Λιβάι Γκαρσία για την κορυφή στην γραμμή κρούσης. Ωστόσο για όλες αυτές τις θέσεις, υπάρχει ένα... αουτσάιντερ, όπως και ανοιχτή μια χαραμάδα για έκπληξη.