Αλόνσο για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Λίβερπουλ: «Οι εικασίες είναι φυσιολογικές, η εστίασή μου είναι στην Λεβερκούζεν»

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Printscreen

Αλόνσο για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Λίβερπουλ: «Οι εικασίες είναι φυσιολογικές, η εστίασή μου είναι στην Λεβερκούζεν»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:07 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 26.01.2024

Ο Τσάμπι Αλόνσο σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η Λεβερκούζεν παραμένει προτεραιότητά του εν μέσω εικασιών για να γίνει ο διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ.

Βόμβα μεγατόνων από τον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς ο Γερμανός τεχνικός ανακοίνωσε πως στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα αποχωρήσει από την Λίβερπουλ μετά από 8,5 χρόνια στο «Άνφιλντ». 

Ο 56χρονος προπονητής διορίστηκε προπονητής των «Reds» στις 8 Οκτωβρίου 2015 και τότε ήταν μια απόφαση που έφερε επανάσταση στον σύλλογο και τον καθιέρωσε ως μια μεγάλη δύναμη στον πάγκο της ομάδας του. Υπό τη διαχείριση του, η Λίβερπουλ κατέκτησε το Champions League, την Premier League, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το FA Cup, το League Cup και το UEFA Super Cup, καθώς και το FA Community Shield. 

Ενόψει του καλοκαιριού, η Λίβερπουλ θα εργάζεται τώρα όλο το 24ωρο προκειμένου να βρει έναν αντικαταστάτη για έναν προπονητή που κέρδισε τον σύλλογο τον πρώτο του τίτλο στην Premier League το 2020. Ωστόσο, η Λίβερπουλ θα μπορούσε ήδη να έχει έναν ονειρεμένο αντικαταστάτη.

Ο προπονητής της Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, φέρεται να έχει μια ρήτρα στο συμβόλαιό του που θα του επιτρέψει να φύγει από τον σύλλογο για Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπάγερν Μονάχου. 

Αν το προσεχές καλοκαίρι λάβει πρόταση από μία εκ των τριών ομάδων που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής θα έχει τη δυνατότητα να σπάσει το συμβόλαιό του. Ο Ισπανός στην πρώτη του «μεγάλη» δουλειά άρπαξε την ευκαιρία του από τα μαλλιά και γράφει ιστορία στους πάγκους, μιας και οδηγεί τις «ασπιρίνες» στην κορυφή της Bundesliga έχοντας 48 βαθμούς, έπειτα από 15 νίκες και τρεις ισοπαλίες. 

Ο Αλόνσο σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η Λεβερκούζεν παραμένει προτεραιότητά του εν μέσω εικασιών για να γίνει ο διάδοχος του Κλοπ στη Λίβερπουλ. «Οι εικασίες είναι φυσιολογικές. Αυτό που έχει κάνει ο Γιούργκεν στη Λίβερπουλ το σέβομαι πολύ και θαυμάζω πολύ αυτό που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Έχει πετύχει πολλά. Η εστίασή μου είναι εδώ στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Έχω πολλά κίνητρα για να κάνω καλή δουλειά εδώ», ανέφερε αρχικά. 

Και συνέχισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος με την ομάδα και τον σύλλογο. Έτσι, αυτή είναι η εστίασή μου. Η εστίασή μου δεν είναι στον Μάιο, είναι στο το Σάββατο (27/1) και στην Γκλάντμπαχ και στο να βοηθήσω τους παίκτες μου να είναι έτοιμοι για αύριο. Θα δούμε τι θα συμβεί στη Λίβερπουλ. 

Ήταν μια έκπληξη, αλλά είχα τεράστιο σεβασμό για τον Γιούργκεν πριν έρθει στη Λίβερπουλ. Αυτή είναι μια ευθεία ερώτηση, αλλά δεν έχω ευθεία απάντηση/ή κάτι άλλο να προσθέσω», κατέληξε ο Ισπανός. τεχνικός.