Οι έξι διάδοχοι του Κλοπ στη Λίβερπουλ - Ποιος φέρεται να είναι το φαβορί
i

© PrtScr

Οι έξι διάδοχοι του Κλοπ στη Λίβερπουλ - Ποιος φέρεται να είναι το φαβορί

Γιάννης Λιβανός • 16:30 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 26.01.2024

O Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν και το Sportal κάνει σκέψεις για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος που θα κάτσει στον πάγκο «των κόκκινων», με έναν από αυτούς μάλιστα να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν. Κάπως έτσι «οι κόκκινοι» ψάχνονται για προπονητή και ήδη έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα για τον διάδοχο του Γερμανού, που βρισκόταν στο Μέρσεϊσαϊντ από το 2015.

Ο Κλοπ ήταν ο πρώτος που κατέκτησε την Premier League με τη Λίβερπουλ ύστερα από 30 χρόνια.. ξηρασίας. Φέτος «οι κόκκινοι» τα πάνε περίφημα στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γερμανός τεχνικός σίγουρα θα ήθελε να κλείσει τον κύκλο του στην Αγγλία με ένα ακόμη πρωτάθλημα, δίνοντας έτσι χαμόγελο και πάλι στους φιλάθλους των «Reds».

Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ θα θυμούνται σίγουρα τις καλές στιγμές με τον Κλοπ, επειδή όμως όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν αρχή - μέση και τέλος, η αγγλική ομάδα ευελπιστεί να βρει τον ιδανικό διάδοχο που θα είναι το λιγότερο εξίσου καλός με τον Γερμανό 56 χρονο προπονητή. Το Sportal λοιπόν δράττεται της ευκαιρίας και σας παρουσιάζει τους έξι πιθανούς αντικαταστάτες του Κλοπ στη Λίβερπουλ.

Τσάμπι Αλόνσο

Ακόμη και πριν ο Κλοπ ανακοινώσει την αποχώρησή του από το Άνφιλντ, ο πρώην μέσος των «κόκκινων»,Τσάμπι Αλόνσο, είχε χαρακτηριστεί ως πιθανός αντικαταστάτης του.

 Ο Αλόνσο μεγαλούργησε ως παίκτης στη Λίβερπουλ, παίζοντας στο «νησί» πέντε σεζόν πριν φύγει το 2009 για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τον τελευταίο καιρό, ο Αλόνσο έχει τραβήξει τα βλέμματα ως προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η γερμανική ομάδα κυριολεκτικά πετάει και βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή της Bundesliga. Ακόμα και η Μπάγερν Μονάχου δεν μπόρεσε να νικήσει την ομάδα του Αλόνσο μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν.

Θα ήθελε ο Αλόνσο να φύγει από τη Λεβερκούζεν αν κέρδιζε το πρωτάθλημα; Ίσως όχι. Ωστόσο, ο Τσάμπι Αλόνσο έχει ήδη γίνει το φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση στην μετάΚλοπ εποχή και παράλληλα φαντάζει η καλύτερη επιλογή για την τεχνική ηγεσία των «κόκκινων».

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι της εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Ωστόσο διακαής πόθους του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της Γερμανίας αποτελεί ο Γιοούργκεν Κλοπ. Οπότε τι συμπέρασμα βγάζουμε; Μα φυσικά μία «τράμπα» προπονητών. Δηλαδή ο Κλοπ στην Εθνική Γερμανίας και ο Νάγκελσμαν στη Λίβερπουλ. Το αν βέβαια η Γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι διατεθειμένη να αφήσει τον Νάγκελσμαν να φύγει είναι άλλο θέμα.

Ο Νάγκελσμαν είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους προπονητές όταν ήταν στη Χόφενχαϊμ και στη συνέχεια σημείωσε μεγαλύτερη επιτυχία στη Λειψία. Ωστόσο, μετά από μια κακή θητεία στην Μπάγερν, οι μετοχές του έπεσαν κατακόρυφα. Ο 36χρονος είναι τώρα επικεφαλής της εθνικής ομάδας, η οποία αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του Euro 2024.

Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι

Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι δεν έχει ακόμα δοκιμάσει να προπονήσει ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Με τη δουλειά του όμως στη Σασουόλο και την Μπράιτον είναι δύσκολο να πει κάποιος πως δεν έχει όλα τα φόντα για να οδηγήσει μία ομάδα σε τίτλο. Η πιθανότητα μάλιστα να προπονήσει τη Λίβερπουλ θα μπορούσε να ευκαιρία ζωής για τον Ιταλό κόουτς.

Ο Ντε Τσέρμπι δεν έχει καταφέρει να φτάσει τα υψηλά επίπεδα της περσινής σεζόν με τους «γλάρους». Και θα μπορούσε να είναι η ιδανική στιγμή για να φύγει από τη νότια ακτή το καλοκαίρι - έχοντας οδηγήσει την Μπράιτον όσο πιο μακριά μπορεί να φτάσει στην Premier League

Ο 44χρονος τεχνικός διαθέτει επίσης ένα στυλ παιχνιδιού που μοιάζει πολύ με αυτό του Κλοπ και θα μπορούσε να βοηθήσει σε μια ομαλή μετάβαση. Φαίνεται να είναι ένας από τους πιο πιθανούς υποψήφιους, ειδικά αφού η Λίβερπουλ έχει καλές σχέσεις με την Μπράιτον, αποκτώντας παίκτες από αυτήν.

Γκρέιαμ Πότερ

Ο Γκρέιαμ Πότερ έχει μείνει χωρίς δουλειά από τότε που ολοκληρώθηκε η κακή του θητεία στην Τσέλσι την περασμένη σεζόν. Ο Άγγλος έψαχνε να επιστρέψει στα γήπεδα και συνδέθηκε έντονα με το Σουηδικό πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο κάτι επίσημο μέχρι στιγμής.

Ο Πότερ μεταμόρφωσε την Μπράιτον και οδήγησε την Έστερσουντ από την τέταρτη κατηγορία της Σουηδίας στο Europa League - όπου κέρδισε την Άρσεναλ. Ο Πότερ έχει όλα όσα χρειάζεται ένας προπονητής για να πετύχει σε αυτή τη δουλειά και με την υποστήριξη της Λίβερπουλ θα μπορούσε να βρει τον παλιό καλό του εαυτό.

Ζοζέ Μουρίνιο

Ένας ακόμη προπονητής που κυκλοφορεί ελεύθερος είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο «Special One» απολύθηκε από τη Ρόμα στις αρχές του μήνα, όπου αντικαταστάθηκε γρήγορα από τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Ο Μουρίνιο έχει εγνωσμένη εμπειρία στην Premier League, καθώς έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Τσέλσι, ενώ έχει κοουτσάρει επίσης και τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Στα «σπιρούνια» ο Πορτογάλος τεχνικός δεν κατόρθωσε να κατακτήσει κάποιον τίτλο και έτσι η Τότεναμ αποτελεί την μοναδική ομάδα στην οποία δεν κατέγραψε κάποια επιτυχία ο πολυνίκης κόουτς.

Αυτή την στιγμή οι μετοχές του Μουρίνιο είναι τόσο χαμηλές όσο ποτέ άλλοτε, ενώ και το στυλ παιχνιδιού του δεν εγγυάται ακριβώς την ομαλή μετάβαση από το αντίστοιχο του Κλοπ. Αμφίβολο επίσης είναι και αν οι φανατικοί φίλαθλοι των «Reds» θα ήταν σύμφωνοι με μία τέτοια αλλαγή στην τεχνική τους ηγεσία.

Στίβεν Τζέραρντ

Γνωρίζει τον σύλλογο της Λίβερπουλ όσο κανέναν άλλον. Μιλάμε για έναν πραγματικό θρύλο των «κόκκινων» με την καριέρα του να είναι συνυφασμένη με την αγγλική ομάδα για πάνω από 25 χρόνια. Ένας ρέκορντμαν με 710 επίσημες συμμετοχές με τη Λίβερπουλ, ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας που ήταν εκεί στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα.

Η προπονητική καριέρα του Τζέραρντ έως τώρα  δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Υπήρξε προπονητής στην Άστον Βίλα χωρίς κάποια επιτυχία πριν αποφασίσει να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, για την Αλ Ετιφάκ. 

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Κλοπ ανακοίνωσε τώρα το «αντίο» του από την Λίβερπουλ
PREMIER LEAGUE

15:07 - 26.01.2024

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Κλοπ ανακοίνωσε τώρα το «αντίο» του από την Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ που δεν εγκατέλειψε τη θέση του στις δύο μεγάλες του κρίσεις ως προπονητής της Λίβερπουλ, επιλέγει να αποχαιρετήσει αυτή τη στιγμή που η ομάδα του είναι ξανά στην κορυφή.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο «μαράζι» του Τζέραρντ είναι η έλλειψη ενός τίτλου στην Premier League. Αν γίνει προπονητής της Λίβερπουλ θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει την Premier League. Τα στατιστικά του μέχρι στιγμής ως προπονητής μετράνε σε μεγάλο βαθμό, αλλά εις βάρος του.