Σαμπάνιες, κομμένα δίχτυα κι έπειτα σοκ Αμβούργο - «Τα 8 λεπτά πρόσκαιρης χαράς», μετά το ασύλληπτο φινάλε (vid)

Σοκαρισμένοι στο Αμβούργο.

Σαμπάνιες, κομμένα δίχτυα κι έπειτα σοκ Αμβούργο - «Τα 8 λεπτά πρόσκαιρης χαράς», μετά το ασύλληπτο φινάλε (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 11:51 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 29.05.2023

Στο Αμβούργο ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε η άνοδος με τη Χαϊντενχάιμ να «κλέβει» το εισιτήριο στις καθυστερήσεις.

Μία πόλη, μία ομάδα σε κατάσταση σοκ.

Στο Αμβούργο επικρατεί παγωμάρα, στη Γερμανία τρέλα για το νέο ασύλληπτο φινάλε αυτή τη φορά στη δεύτερη κατηγορία κι αφού είχε προηγηθεί η επική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Μπάγερν μετά το 2-2 της Ντόρτμουντ με την αδιάφορη Μάιντς.

Το Αμβούργο για την τελευταία αγωνιστική νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Σαντχάουσεν και ανέβαινε στη Bundesliga. Η Ντάρμσταντ ήταν πρώτη και η Χαϊντενχάιμ έχανε εκείνη τη στιγμή 2-1 εκτός έδρας από την προτελευταία Ρέγκενσμπουργκ. Οι οπαδοί του Αμβούργου μπήκαν ενθουσιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο, κάποιοι κρατούσαν ακόμα και σαμπάνιες, για να αγκαλιάσουν προπονητή και παίκτες. Ορισμένοι άρχισαν να κόβουν τα δίχτυα από τις εστίες. Και τότε ήρθε το πρώτο σοκ. Στο 93’ με πέναλτι έγινε το 1-1 και στο 99’ η Χαϊντενχάιμ σημείωσε το 2-3! Έτσι, πήρε την άνοδο και μάλιστα ως πρώτη, αφού υπερτερούσε στην ισοβαθμία της Ντάρμσταντ. Το Αμβούργο τερμάτισε τρίτο και τώρα θα παίξει με τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου, για το ποια ομάδα θα είναι τη νέα περίοδο στα σαλόνια.

Τα γερμανικά ΜΜΕ ασχολούνται εκτενώς με αυτό που αποκαλούν «8 λεπτά πρόσκαιρης χαράς». «Η 28η Μαΐου 2023 θα θεωρηθεί ιστορική μέρα για το γερμανικό ποδόσφαιρο», όπως αναφέρθηκε στο πρωί στο γερμανικό Sky Sports.

Νέο επικό φινάλε στη Γερμανία, οπαδοί του Αμβούργου πανηγύριζαν άνοδο, αλλά τελικά ανέβηκε η Χαϊντενχάιμ - Μπαράζ με Μαυροπάνο (vid)
REST OF THE WORLD

19:09 - 28.05.2023

Νέο επικό φινάλε στη Γερμανία, οπαδοί του Αμβούργου πανηγύριζαν άνοδο, αλλά τελικά ανέβηκε η Χαϊντενχάιμ - Μπαράζ με Μαυροπάνο (vid)

Οι οπαδοί του Αμβούργου μπήκαν να πανηυρίσουν την άνοδο, αλλά η Χαϊντενχάιμ πέτυχε δύο γκολ στις καθυστερήσεις και πήρε το εισιτήριο. Μπαράζ με τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου η ιστορική ομάδα.

Ο τεχνικός του Αμβούργου Τιμ Γουόλτερ ήταν πιο συγκρατημένος με τη λήξη. Έδειχνε στον κόσμο - μάταια - να περιμένει κι έμεινε δίπλα στον δημοσιογράφο του Sky Sports για να ακούσει την εξέλιξη στον άλλον αγώνα και μετά το δραματικό φινάλε απλά σχολίασε πικραμένος: «Είναι αδύνατον να γραφτεί πιο δραματικό σενάριο, είναι αδύνατον να σχεδιαστούν πιο οδυνηρές εικόνες από αυτές».

Ο αρχηγός του Αμβούργου Μπάστιαν Σοενλάου περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή: «Υποθέσαμε ότι η ιστορία τελείωσε μόλις οι οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο. Ήταν δύσκολο να παρατηρήσουμε τίποτα, κάποια στιγμή κάποιος φώναξε ότι ήταν 2-2 και δεχθήκαμε πίεση και λίγα λεπτά αργότερα κάποιος άλλος μας έδειξε ότι το αποτέλεσμα ήταν 2-3. Μετά καταλάβαμε ότι ήταν αληθινό...».

Ο μέσος του Αμβούργου Γιόνας Μερτ ήταν σοκαρισμένος: «Στην αρχή νόμιζα ότι ανεβήκαμε, επειδή όλοι οι οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο. Κοίταξα αμέσως τι συνέβαινε στο άλλο παιχνίδι κι άκουσα ότι ο Χαϊντενχάιμ έκανε το 2-2 και μετά ήρθε κι άλλο γκολ...».

Δείτε την εισβολή των οπαδών του Αμβούργου, οι οποίοι στο τέλος κρατούσαν το κεφάλι τους μετά τα γκολ της Χαϊντενχάιμ.