Επαναστάση στη Γερμανία: Η Φορτούνα Ντίσελντορφ θέσπισε δωρεάν εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες της
i

PrtScr

Επαναστάση στη Γερμανία: Η Φορτούνα Ντίσελντορφ θέσπισε δωρεάν εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες της

Κώστας Τόπας 15:03 - 26.04.2023

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ προχώρησε σε μία σπουδαία πρωτοβουλία. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των ευρωπαϊκών συλλόγων, η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι θέλει να προσφέρει στους φιλάθλους της τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους εντός αγώνες δωρεάν.

Μοιάζει με επανάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η Φορτούνα Ντίσελντορφ, αυτή τη στιγμή έκτη στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, θα προσφέρει στους φιλάθλους της, και όποιον θέλει, να παρακολουθήσει δωρεάν τους εντός έδρας αγώνες. Όμως το έργο δεν σταματά εκεί.

Αυτή είναι μια πρωτότυπη ιδέα με την οποία θα πειραματιστεί η Φορτούνα Ντίσελντορφ. Προκειμένου να γεμίσει το γήπεδό του 54.600 θέσεων που διαθέτει, ο γερμανικός σύλλογος, ο οποίος έχει κατά μέσο όρο 29.503 θεατές αυτή τη σεζόν, θα προσκαλεί πλέον όποιον θέλει να έρθει στο «Merkur-Spiel-Arena» δωρεάν, συμπεριλαμβανομένου του χώρου στάθμευσης των επισκεπτών. παρτίδα. Τις πληροφορίες αποκάλυψε ο σύλλογος με επιστολή του προς τους συνεργάτες του, όπως ανακοίνωσε το «Kicker».

Η υλοποίηση αυτού του πειράματος θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν. Τα εισιτήρια για τρεις αγώνες θα είναι δωρεάν με σκοπό να είναι και χωρίς κόστος στη συνέχεια, με αντάλλαγμα μια αύξηση από τους χορηγούς. Τα εισιτήρια θα διατίθενται σε ψηφιακή πλατφόρμα. Αυτή η πύλη θα χρησιμεύσει επίσης ως φόρουμ όπου οι οπαδοί μπορούν να εκφραστούν και να συμμετάσχουν στη ζωή του συλλόγου.

Για να είναι βιώσιμη αυτή η επιχείρηση, η Φορτούνα φαίνεται ότι έχει σχεδιάσει τα πάντα οικονομικά. Το μοντέλο περιλαμβάνει ότι το 50% των εσόδων που δημιουργούνται από τους εμπλεκόμενους χορηγούς θα πάει στην πρώτη ομάδα, το 40% θα πάει στις Ακαδημίες και στο γυναικείο τμήμα και το υπόλοιπο 10% θα χρησιμοποιηθεί για βιώσιμα έργα και κοινωνικές πρωτοβουλίες στην πόλη και την περιφέρεια. Άλλες ροές εσόδων θα αντικαταστήσουν σταδιακά την απώλεια εσόδων από εισιτήρια.

Μέσω αυτής της μεγάλης επιχείρησης, ηΦορτούνα Ντίσελντορφ επιδιώκει να καταπολεμήσει την αύξηση των εισιτηρίων στον κόσμο του ποδοσφαίρου και να αντικαταστήσει σταδιακά τα έσοδα από τα εισιτήρια βελτιώνοντας παράλληλα την κοινωνική της στήριξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Ωστόσο, αρκετά ερωτήματα παραμένουν στο τραπέζι, ιδίως όσον αφορά τους φορολογικούς όρους αλλά και τη διαδικασία κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων.