Η παραδοχή από τον διαιτητή του αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Bundesliga - «Μ’ έσωσε το VAR» (vid)

Ο Τομπίας Στίλερ.

i

©intime

Η παραδοχή από τον διαιτητή του αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Bundesliga - «Μ’ έσωσε το VAR» (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 18:42 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 24.04.2023

Ο Τομπίας Στίλερ, ο οποίος θα σφυρίξει το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, σώθηκε από το VAR στο ντέρμπι της Bundesliga Λεβερκούζεν – Μπάγερν. Οι γηπεδούχοι μιλούσαν για μεγαλείο του Elite διαιτητή.

Ο Τομπίας Στίλερ, ο Γερμανός διαιτητής θα σφυρίξει το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 42χρονος διαιτητής θα έρθει στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είχε βρεθεί στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1 (18/10/20) στο ΟΑΚΑ, στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 (23/2/20), όπως και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1 (17/2/19). Είναι κατηγορίας Elite δικηγόρος στο επάγγελμα, ενώ έχει σπουδάσει αθλητική ψυχολογία. Ζει, παράλληλα, μόνιμα στο Αμβούργο.

Ο Στίλερ, λοιπόν, στις 19 Μαρτίου 2023, πριν από 35 μέρες, έπαιξε το ντέρμπι Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου στη Bundesliga. Ο έμπειρος διαιτητής έκανε δύο σοβαρά λάθη. Δύο φορές κατηγόρησε τον Αντλί για θέατρο στην περιοχή της Μπάγερν, δύο φορές έδειξε κίτρινη στον παίκτη των γηπεδούχων, αλλά και τις δύο είχε άδικο!

Κλήθηκε στο VAR να δει τις φάσεις, άλλαξε την απόφασή του και έδειξε ισάριθμα πέναλτι, τα οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Εζέκιελ Παλάσιος και η Λεβερκούζεν που έχανε 0-1, γύρισε το σκορ και πήρε σπουδαία νίκη με 2-1. «Ήταν η σωτηρία μου», είπε ο Στίλερ για τον συνάδελφό του στο VAR Σέρεν Στορκς. «Το VAR επικρίνεται πάντα πολύ, αλλά αυτό ήταν πολύ καλό. Μ’ έσωσε σήμερα κι έτσι έσωσε και το παιχνίδι. Χωρίς την παρέμβασή του, θα υπήρχαν δύο λάθος αποφάσεις που θα άλλαζαν το παιχνίδι σήμερα», είπε ο Στίλερ μετά το ματς στην κάμερα του ARD.

Ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε δηλώσει επίσης: «Είδαμε τις φάσεις και δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε. Είμαι φίλος του VAR, ήταν σωστό, υπήρχαν δύο πέναλτι κι επομένως υπήρξε δικαιοσύνη».

Ο Αντλί, μάλιστα, με τη λήξη υποσχέθηκε να δώσει τη φανέλα του στον Στίλερ! «Σήμερα χαίρομαι που επενέβη το VAR. Είμαστε χαρούμενοι. Δεν χρειάζεται να ζητήσει συγγνώμη. Πρέπει να τον επαινέσω. Διόρθωσε δύο φορές το λάθος του κι αυτό δείχνει το μεγαλείο του».

Δείτε τις επίμαχες φάσεις από το ματς που σφύριξε ο Στίλερ.