Νέο επικό φινάλε στη Γερμανία, οπαδοί του Αμβούργου πανηγύριζαν άνοδο, αλλά τελικά ανέβηκε η Χαϊντενχάιμ - Μπαράζ με Μαυροπάνο (vid)

Οπαδοί του Αμβούργο στο γήπεδο.

Νέο επικό φινάλε στη Γερμανία, οπαδοί του Αμβούργου πανηγύριζαν άνοδο, αλλά τελικά ανέβηκε η Χαϊντενχάιμ - Μπαράζ με Μαυροπάνο (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 19:09 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:13 - 28.05.2023

Οι οπαδοί του Αμβούργου μπήκαν να πανηυρίσουν την άνοδο, αλλά η Χαϊντενχάιμ πέτυχε δύο γκολ στις καθυστερήσεις και πήρε το εισιτήριο. Μπαράζ με τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου η ιστορική ομάδα.

Ένα τρελό σαββατοκύριακο στη Γερμανία.

Ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι, που είχε νικητές και ηττημένους. Χαρές και λύπες. Μετά την απίθανη αυτοκτονία της Ντόρτμουντ, η οποία έμεινε εντός έδρας στο 2-2 με την αδιάφορη Μάιντς κι έτσι η Μπάγερν με τη δραματική νίκη 2-1 στην Κολωνία, κατέκτησε το πρωτάθλημα, έγινε χαμός και στη δεύτερη κατηγορία.

Για την 34η αγωνιστική το δεύτερο Αμβούργο που είχε 63 βαθμούς, έπαιζε εκτός έδρας με τη Σαντχάουζεν. Η πρωτοπόρος Ντάρμσταντ με 67 βαθμούς έπαιζε εκτός με τη Γκρόιτερ Φιρτ και συνετρίβη 4-0, αλλά πήρε την άνοδο. Το Αμβούργο προηγήθηκε μόλις στο 3’ με τον Ντομπέ και κράτησε τη νίκη με 1-0 έως το τέλος. Έφτασε έτσι τους 66 βαθμούς.

Προσέξτε. Η τρίτη Χαϊντενχάιμ, η οποία ιδρύθηκε το 1846 (!), διαλύθηκε και επανασυστάθηκε το 2007, ήταν δεύτερη με 64 βαθμούς κι έπαιζε εκτός έδρας με την προτελευταία Ρέγκενσμπουργκ, η οποία ήθελε τη νίκη για να πάει σε μπαράζ παραμονής. Η Χαϊντενχάιμ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 με γκολ του Οβούσου στο 51’ και το 56’. Στο 58’ ο Σάλερ μείωσε σε 2-1. Αυτό ήταν το σκορ όταν έληξε το ματς του Αμβούργου. Έτσι, χιλιάδες οπαδοί της ιστορικής ομάδας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για ν’ αγκαλιάσουν τους παίκτες και τα στελέχη για την άνοδο!

Και τότε ήρθε το σοκ. Η Χαϊντενχάιμ ισοφάρισε στο 93’ με τον Μπέστε και στο 99’ ο Κλάιντινστ έκανε το 2-3! Έτσι, η Χαϊντενχάιμ πήρε την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Bundesliga και μάλιστα, ως πρώτη αφού υπερτερούσε της Ντάρμσταντ στην ισοβαθμία!

Το ιστορικό Αμβούργο έμεινε τρίτο και τώρα θα παίξει μπαράζ για την άνοδο με τη Στουτγκάρδη του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, που τερμάτισε 16η στη μεγάλη κατηγορία. Μία ακόμα μεγάλη και ιστορική ομάδα της χώρας. Αλλά η Bundesliga τη νέα σεζόν θα χωράει τη μία από τις δύο…

Σε κάθε περίπτωση, οι ποδοσφαιρόφιλοι στη Γερμανία σε διάστημα 24 ωρών έζησαν συγκλονιστικούς αγώνες και διαπίστωσαν γιατί το ποδόσφαιρο είναι μία έκρηξη συναισθημάτων.