Πρώην προπονητής του Βόλου τσακώθηκε με δημοσιογράφο: «Ρώτα τη γυναίκα σου αν δεν είναι πιο ευτυχισμένη όταν λείπεις από το σπίτι»

Γκιγιέρμο Αμπασκάλ

i

©Intime

Πρώην προπονητής του Βόλου τσακώθηκε με δημοσιογράφο: «Ρώτα τη γυναίκα σου αν δεν είναι πιο ευτυχισμένη όταν λείπεις από το σπίτι»

Κώστας Τόπας 09:37 - 12.03.2024

Ο άλλοτε προπονητής του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ βρίσκεται σε δύσκολη θέση στην τεχνική ηγεσία της Σπαρτάκ Μόσχας και πρόσφατα είχε έναν έντονο διάλογο με έναν δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από την Φάκελ Βορόνεζ, με 2-0.

Η ιστορία του άλλοτε προπονητή του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ στο τιμόνι της Σπαρτάκ Μόσχας έφτασε στο τέλος της αυτή τη Δευτέρα (11/03). Αναμφίβολα η απόλυσή του ήρθε μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων που έφτασαν στο πιο κρίσιμο σημείο τους την Κυριακή (10/03) με μια τραυματική ήττα από την Φάκελ Βορόνεζ, η οποία ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος, με 2-0

Αυτή η ήττα άφησε την Σπάρτακ Μόσχας στην έβδομη θέση της ρωσικής Premier League με 31 βαθμούς σε 20 αγώνες, δέκα αγωνιστικές πριν από το τέλος μιας διοργάνωσης που στοχεύει να μην έχει ευρωπαϊκή έξοδο, λόγω της απόφασης της UEFA, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε με την Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση, η απόλυση του άλλοτε τεχνικού του Βόλου, είχε μια περίεργη στιγμή που μιλάει από μόνη της για την ένταση που έχει βιώσει ο σύλλογος στις περισσότερες αναμετρήσεις του ρωσικού πρωταθλήματος. Η Σπαρτάκ είναι από τις ομάδες που έχει πάντα υψηλά μπάτζετ, μετά την έλευση του Ρώσου πλούσιου επιχειρηματία Λεονίντ Φεντούν, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ τα τελευταία 11 χρόνια. Ωστόσο, σήμερα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Η ομάδα της Μόσχας είχε μόλις πετύχει μια αξιόλογη ισοπαλία (0-0) στην Αγία Πετρούπολη απέναντι σε μια Ζενίτ γεμάτη Βραζιλιάνους αστέρες που έχει κατακτήσει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα. Η απογοήτευση της Κυριακής (10/03) κόντρα στην Φάκελ και η αντίδραση των οπαδών, συνεχίστηκαν και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε .

Ένας Ρώσος δημοσιογράφος έκανε την εξής ερώτηση στον Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, όπως αναπαράγεται από ρωσικά Μέσα ενημέρωσης όπως το sports.ru και το championat.ru: «Την περασμένη εβδομάδα φέρατε ισοπαλία με τη Ζενίτ και τώρα χάσατε από την Φάκελ με εσένα στον πάγκο. Μπορεί να παίζει καλύτερα η Σπαρτάκ όταν δεν είσαι εκεί;»

Γνωρίζοντας ότι οι ώρες του είναι μετρημένες εδώ και εβδομάδες, ο άλλοτε προπονητής του Βόλου, απάντησε με την ίδια ασέβεια: «Μπορείς να ρωτήσεις τη γυναίκα σου αν δεν είναι πιο ευτυχισμένη χωρίς εσένα;», απάντησε.

«Στη ζωή μου έχω γνωρίσει πολλούς έξυπνους ανθρώπους που σε ιδιαίτερες στιγμές ήξεραν πώς να χρησιμοποιούν τις σωστές λέξεις. Αυτό είναι παράδειγμα για άλλους», είπε ο Αμπασκάλ. «Υπάρχουν ρωγμές στον γάμο σου με τη Σπαρτάκ. Δεν νομίζεις;» συνέχισε η δημοσιογράφος. «Εσύ συνεχίζεις να ρωτάς!», είπε στη συνέχεια με έντονο ύφος ο Ανδαλουσιανός στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου.