Ο Αμπέλ Φερέιρα κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημα της Πολιτείας του Σάο Πάολο με την Παλμέιρας
i

©Photo by Gledston Tavares/Eurasia Sport Images/Getty Images

Ο Αμπέλ Φερέιρα κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημα της Πολιτείας του Σάο Πάολο με την Παλμέιρας

Δημήτρης Χούπης 13:21 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 08.04.2024

Ο Αμπέλ Φερέιρα συνεχίζει την τρομερά επιτυχημένη πορεία του στην Παλμέιρας, με την οποία κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημα της Πολιτείας του Σάο Πάολο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα συνεχίζει την τρομερά επιτυχημένη πορεία του στη Βραζιλία. Η Παλμέιρας μπορεί να ηττήθηκε με 1-0 από τη Σάντος στον πρώτο τελικό του Παουλίστα, αλλά στη ρεβάνς έκανε την ανατροπή, νίκησε με 2-0 και κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημα της Πολιτείας του Σάο Παόλο.

Κάπως έτσι ο Πορτογάλος τεχνικός κατέκτησε τον 8ο τίτλο με την Παλμέιρας, αφού εκτός από τα τρία πρωταθλήματα, έχει πάρει ένα Κύπελλο Βραζιλίας, ένα Σούπερ Καπ, δύο Κόπα Λιμπερταδόρες και ένα Ρεκόπα Σουνταμερικάνα. Πρωταγωνιστής της Παλμέιρας ήταν ο 17χρονος Έντρικ, ο οποίος το καλοκαίρι θα αποχωρήσει για την Ισπανία και για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ασταμάτητος Έντρικ: Το 17χρονο wonderkid σκόραρε ξανά για τρίτη φορά σε πέντε ημέρες και οδήγησε στον τελικό την Παλμέιρας (vid)
REST OF THE WORLD

11:15 - 29.03.2024

Ασταμάτητος Έντρικ: Το 17χρονο wonderkid σκόραρε ξανά για τρίτη φορά σε πέντε ημέρες και οδήγησε στον τελικό την Παλμέιρας (vid)

Ο «καυτός» 17χρονος Έντρικ, μετά τα γκολ που σημείωσε κόντρα σε Αγγλία και Ισπανία βρήκε δίχτυα για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι και οδήγησε την Παλμέιρας στον τελικό του πρωταθλήματος Παουλίστα στη Βραζιλία.

Ο νεαρός επιθετικός μάλιστα κέρδισε το πέναλτι στο πρώτο γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Μετά τη ρεβάνς με τη Σάντος και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως είναι λογικό οι παίκτες της Παλμέιρας πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Φερέιρα, μερικοί παίκτες της ομάδας, οι Κάιο Παουλίστα και Γκάμπριελ Μενίνο εισέβαλαν στον χώρο και μπουγέλωσαν τον προπονητή τους. Κάτι που πλέον έχει γίνει... έθιμο από τους παίκτες των ομάδων όταν κατακτούν ένα τρόπαιο.

Aυτό ήταν το 12ο πρωτάθλημα της Παλμείρας, ενώ έχει τέσσερα Κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ, τρία Κόπα Λιμπαρταδόρες, ένα Κόπα Μερκοσούρ, ένα Ρεκόπα Σουνταμερικάνα, δύο πρωταθλήματα δεύτερης κατηγορία και ένα Κύπελλο Ιντερκοντινένταλ.