Φαβορί για τον πάγκο της εθνικής Βραζιλίας ο Αμπέλ Φερέιρα

Αμπέλ Φερέιρα

i

© Intime

Φαβορί για τον πάγκο της εθνικής Βραζιλίας ο Αμπέλ Φερέιρα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:11 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 07.06.2023

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, είναι μέσα στα δύο φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας.

Όπως είναι γνωστό εδώ κι αρκετό καιρό, ο μεγάλος στόχος της Εθνικής Βραζιλίας για τον πάγκο της ομάδας, είναι ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Mαδρίτης μέχρι το 2024 και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν στη «βασίλισσα». Ωστόσο ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Εντάλδο Ροντρίγκες, δεν θα μείνει με... σταυρωμένα τα χέρια καθώς έχει ήδη βάλει μπρος στις εναλλακτικές του λύσεις.

Μία από αυτές είναι και ο Πορτογάλος τεχνικός της Παλμέιρας, Αμπέλ Φερέιρα. Σύμφωνα με το ESPN, ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ είναι το ένα από τα δυο φαβορί για τον πάγκο της Σελεσάο, καθώς επίσης εξετάζεται και η περίπτωση του Φερνάντο Ντινίζ. 

Σε ότι αφορά τον Αμπέλ Φερέιρα, οι επιτυχίες στον πάγκο της Παλμέιρας τα τελευταία τρία χρόνια τον καθιστούν ως ένα «hot name» για τον πάγκο κάθε ομάδας. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο άλλοτε κόουτς του «Δικεφάλου» έγινε ο ξένος προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τη Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κατακτήσει οκτώ τρόπαια με την Παλμέιρας, από τον Οκτώβρη του 2020 μέχρι σήμερα. Σε διάστημα μόλις 2,5 χρόνων, ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών του Ουρουγουανού Φέλιξ Μάγκνο που κέρδισε επίσης οκτώ τίτλους, μεταξύ 1943 και 1959.

Οι επόμενοι προπονητές σε αυτή την κατάταξη είναι ο Χουάν Σέλι (Αργεντινή), με επτά τίτλους (μεταξύ 1964 και 1990) και ο Βεντούρα Καμπόν n (Ουρουγουάη), με έξι (μεταξύ 1944 και 1951). Και οι δύο, όπως και ο Μάγκνο, κέρδισαν μόνο περιφερειακά και εθνικά τουρνουά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυκλοφόρησαν αρκετές φήμες για ενδιαφέρον της Τσέλσι, της Παρί Σεν Ζερμέν και της Βαλένθια, ωστόσο καμία από τις τρεις περιπτώσεις δεν προχώρησε. 

Τέλος, όσον αφορά στο πέρασμά του από τη Θεσσαλονίκη, το ντεμπούτο του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο το έκανε τον Αύγουστο του 2019, στον αγώνα για τα προκριματικά του Champions League, κόντρα στον Άγιαξ. Έκτοτε μέτρησε συνολικά 56 ακόμη παιχνίδια στα οποία μέτρησε 31 νίκες, 16 ισοπαλίες και 10 ήττες.