Ο Guardian ξαναχτύπησε και αποκαλύπτει ύποπτες πληρωμές του Αμπράμοβιτς που αποσκοπούσαν σε έλεγχο νεαρών ποδοσφαιριστών

Ρομάν Αμπράμοβιτς

i

© Intime

Ο Guardian ξαναχτύπησε και αποκαλύπτει ύποπτες πληρωμές του Αμπράμοβιτς που αποσκοπούσαν σε έλεγχο νεαρών ποδοσφαιριστών

Κώστας Τσιακλής 22:22 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:26 - 14.11.2023

Ο Guardian μπλέκει ξανά τον πρώην πρόεδρο της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, με ύποπτες πληρωμές.

Σταματημό δεν έχουν οι μπελάδες για τον πρώην πρόεδρο της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας ήταν ένας από αυτούς που είχαν προβλήματα με τη δέσμευση των περιουσιών τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο η λύση βρέθηκε μέσω Μεσογείου και συγκεκριμένα μέσω της Κύπρου, η οποία έγινε καταφύγιο πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχαν στην κατοχή τους οι συγκεκριμένοι μεγιστάνες. 

Η αγγλική εφημερίδα, Guardian, λοιπόν αποκάλυψε πως βρέθηκαν περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια αρχεία του «Cyprus Confidential» και του γερμανικού Paper Trail Media, στα οποία εμπλέκεται και ο Αμπράμοβιτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε αναφερθεί από το ίδιο μέσο πριν μερικούς μήνες ότι ο Ρώσος χρηματοδοτούσε κρυφά τη Φιτέσε, από την οποία είχαν περάσει αρκετοί παίκτες της Τσέλσι στο παρελθόν. Αυτή τη φορά Ο Guardian κάνει λόγο για αδιευκρίνιστες συμφωνίες που επέτρεψαν στον Αμπράμοβιτς να ελέγχει τις καριέρες 21 νεαρών ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: «Φέρονται να δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια σε υπεράκτιες πληρωμές που πραγματοποίησε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας του ποδοσφαιρικού συλλόγου Τσέλσι σε πράκτορες, σκάουτς και στελέχη συλλόγων που μπορεί να παραβίασαν τους αυστηρούς κανόνες ποδοσφαίρου. Αδιευκρίνιστες συμφωνίες που επέτρεψαν στον Αμπράμοβιτς και τον υπερ-πράκτορα Πίνι Ζαχάβι να ελέγχουν τις καριέρες 21 νεαρών ποδοσφαιριστών υπό αμφιλεγόμενες συμφωνίες ιδιοκτησίας τρίτων».

Από την άλλη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σχολίασε το δημοσίευμα λέγοντας: «Η στρατηγική της κυβέρνησής μας, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάρτιο του 2023, είναι η μηδενική ανοχή σε θέματα που αφορούν φοροδιαφυγή κυρώσεων και παραβίαση νόμου και κατ' επέκταση να διαφυλάξει το όνομα της χώρας ως αξιόπιστο χρηματοπιστωτικό κέντρο. Θα ήθελα να τονίσω ότι η κυβέρνησή μας είναι κατηγορηματικά δεσμευμένη στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της παράνομης χρηματοδότησης και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων της ΕΕ».