Πού είναι και τι κάνει σήμερα ο Ρομάν Αμπράμοβιτς;

Ρόμαν Αμπράμοβιτς

i

© Photo by Paul Gilham/Getty Images

Πού είναι και τι κάνει σήμερα ο Ρομάν Αμπράμοβιτς;

Κώστας Τσιακλής 12:04 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 15.06.2023

Ο πρώην διοικητικός ηγέτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, από τότε που έφυγε από το Λονδίνο έχει εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη...

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ανέλαβε τη διοικητική ηγεσία της Τσέλσι το μακρινό 2003 και άλλαξε την ιστορία του συλλόγου. Πήρε τον Ζοσέ Μουρίνιο το 2004 και ο Πορτογάλος τεχνικός οδήγησε τους «μπλε» στην κατάκτηση της Premier League δις, ενώ το 2012 ήρθε και το πρώτο Champions League, το οποίο όμως δεν ήταν και το τελευταίο, αφού το 2021 πήρε και το δεύτερο.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην ομάδα του Λονδίνου, ο Ρώσος επιχειρηματίας ξόδεψε πάνω από 2 δισεκατομμύρια λίρες σε παίκτες και έγινε -κατά κάποιον τρόπο- παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους ιδιοκτήτες ομάδων του αγγλικού πρωταθλήματος. Ήταν αυτός που έκανε την αρχή.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φλεβάρη του 2022, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Τσέλσι. Ο τότε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον είχε πει ότι η κυβέρνηση είχε αποκτήσει «σαφείς αποδείξεις» ότι ο Αμπράμοβιτς ήταν «συνδεδεμένος με το καθεστώς Πούτιν». Έτσι, τον περασμένο Μάιο η Τσέλσι πουλήθηκε στον Τοντ Μπόελι και ο Ρώσος αποτέλεσε παρελθόν από τον αγγλικό σύλλογο.

Η νέα ζωή του Αμπράμοβιτς

Τι κάνει τώρα; Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror, ο Αμπράμοβιτς περνάει χρόνο στη γειτονιά Κάστρο της Ανατολίας στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Την πόλη που φιλοξένησε τον τελικό του Champions League το περασμένο Σαββατοκύριακο μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ίντερ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Λέσχης Μεσιτών Ακινήτων της Κωνσταντινούπολης, ο Αμπράμοβιτς άρχισε να πληρώνει 40.000 λίρες το μήνα για ένα σπίτι, που περιγράφεται ως «μοντέρνο αρχοντικό», στην περιοχή στα τέλη του περασμένου έτους.

Ήταν κορυφαίο ταλέντο, αλλά πλέον είναι άστεγος: Η απίθανη ιστορία πρώην παίκτη της Τσέλσι που καταστράφηκε από τον αλκοολισμό!
PREMIER LEAGUE

18:58 - 07.06.2023

Ήταν κορυφαίο ταλέντο, αλλά πλέον είναι άστεγος: Η απίθανη ιστορία πρώην παίκτη της Τσέλσι που καταστράφηκε από τον αλκοολισμό!

Ο Τζέικομπ Μέλις πριν μια δεκαετία ήταν παίκτης της Τσέλσι με φοβερές προοπτικές. Τώρα είναι άστεγος εξαιτίας του αλκοολισμού. Η ιστορία του 32χρονου είναι τουλάχιστον συγκλονιστική...

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι όταν ρωτήθηκαν, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι κυκλοφόρησαν σενάρια που ήθελαν τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο να ψάχνει να αποκτήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα στην Πόλη. Αλλά χαρακτηρίστηκαν ως fake news.