Ήταν κορυφαίο ταλέντο, αλλά πλέον είναι άστεγος: Η απίθανη ιστορία πρώην παίκτη της Τσέλσι που καταστράφηκε από τον αλκοολισμό!

Τζέικομπ Μέλις

i

© Photo by Alexander Fedorov/Epsilon/Getty Images

Ήταν κορυφαίο ταλέντο, αλλά πλέον είναι άστεγος: Η απίθανη ιστορία πρώην παίκτη της Τσέλσι που καταστράφηκε από τον αλκοολισμό!

Κώστας Τσιακλής 18:58 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 07.06.2023

Ο Τζέικομπ Μέλις πριν μια δεκαετία ήταν παίκτης της Τσέλσι με φοβερές προοπτικές. Τώρα είναι άστεγος εξαιτίας του αλκοολισμού. Η ιστορία του 32χρονου είναι τουλάχιστον συγκλονιστική...

Ο Τζέικομπ Μέλις κάποτε θεωρούνταν παιδί θαύμα. Η Τσέλσι πλήρωσε 1 εκατομμύριο λίρες στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το 2007 για να τον κάνει δικό της και περίμενε μεγάλα πράγματα από αυτόν. Ο Μέλις είχε μια τεράστια ευκαιρία να πετύχει. Το 2010 ο Κάρλο Αντσελότι του έδωσε την ευκαιρία να παίξει μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό του στη Σαουθάμπτον, αλλά λόγω προβλημάτων με το αλκοόλ, ο αγώνας με τη Ζιλίνα για το Champions League ήταν η μοναδική του εμφάνιση με τη φανέλα των «μπλε».

Σήμερα, 13 χρόνια μετά, ο Μέλις είναι στο δρόμο. Δεν έχει δικό του σπίτι, η οικογένειά του τον βοηθά μερικές φορές, αλλά δεν θέλει να δεχτεί ελεημοσύνη λόγω της ντροπής του. «Κάθε μέρα ρωτούσα τον εαυτό μου πού να πάω. Έχω οικογένεια, αλλά δεν θέλω να τους ενοχλήσω. Θέλω να προσπαθήσω να κερδίσω τα δικά μου χρήματα. Είναι δύσκολο, προσπαθώ να μην σκέφτομαι και προσπαθώ να βγω έξω. Ξέρω ότι θέλουν μόνο το καλύτερο για μένα. Με βοηθούν όσο μπορούν, αλλά έχουν τη δική τους ζωή. Κάποιες φορές πληρώνουν το ξενοδοχείο μου ή με αφήνουν να κοιμηθώ στη θέση τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «SpotSport».

Η λίστα των «8» που ετοιμάζεται να επιβεβαιώσει την πιο... τρελή πρόβλεψη του Κριστιάνο!
REST OF THE WORLD

14:07 - 07.06.2023

Η λίστα των «8» που ετοιμάζεται να επιβεβαιώσει την πιο... τρελή πρόβλεψη του Κριστιάνο!

Πριν λίγες μέρες ο Κριστιάνο Ρονάλντο προέβλεψε πως θα ακολουθήσουν πολλοί τον δρόμο του. Η αρχή έγινε με τον Καρίμ Μπενζεμά. Και υπάρχουν κι άλλοι πρωτοκλασάτοι υποψήφιοι...

Και φυσικά γνωρίζει καλά την πηγή του προβλήματός του. Είναι το αλκοόλ, το οποίο ουσιαστικά, όπως είπε και ο ίδιος, κατέστρεψε την καριέρα και τη ζωή του. «Το αλκοόλ με κατέστρεψε. Όταν πίνεις δεν έχεις κανέναν έλεγχο σε αυτό που κάνεις. Αυτό αντικατοπτρίστηκε στην προπόνηση, οι ιθύνοντες δεν ήταν πολύ ευχαριστημένοι. Θυμάμαι μια φορά που πήγα στην προπόνηση μεθυσμένος, ήμουν 19 χρονών, και ο βοηθός μου τότε στην Τσέλσι, ο Στιβ Χόλαντ, με έβαλε στο παιχνίδι. 

Ο Νταβίντ Λουίζ δεν μιλούσε πολύ αγγλικά, αλλά κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης με ρώτησε αν είχα πιει επειδή μύριζε αλκοόλ. Ο Ασλεϊ Κόουλ αναγκάστηκε ακόμη και να μου απαγορεύσει να βγαίνω και να μιλάω μαζί του. Οι άνθρωποι προσπάθησαν πραγματικά να με σώσουν, δεν πρόκειται να πω ψέματα. Ήμουν αλαζονικός και ανόητος, νόμιζα ότι έπρεπε να παίξω. Νόμιζα ότι τα πράγματα πήγαιναν με τον σωστό τρόπο, αλλά δεν ήταν. Αν δεν είχα την ευκαιρία να παίξω, απογοητευόμουν και πήγαινα να πιώ. Δεν μπορείς λοιπόν να κοροϊδέψεις την Τσέλσι... μόνο τον εαυτό σου», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την Τσέλσι, ο Μέλις έπαιξε και στα χαμηλότερα πρωταθλήματα της Αγγλίας. Είχε μια καλή περίοδο στην Μπάρνσλι και έπαιξε επίσης για τις Μπλάκπουλ, Όλνταμ, Μπέρι, Μπόλτον, Μάνσφιλντ, Γκίλινγκχαμ και Σάουθεντ.