Ανακοίνωσε Γουεά μέχρι το 2028 η Γιουβέντους

Τίμοθι Γουεά

i

©SS Twitter

Ανακοίνωσε Γουεά μέχρι το 2028 η Γιουβέντους

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:04 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 01.07.2023

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Τίμοθι Γουεά, με τον Αμερικανό να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Τίμοθι Γουεά εντάχθηκε επίσημα στη Γιουβέντους από τη Λιλ. Ο Αμερικανός διεθνής, ο οποίος πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα. 

Ο Γουεά ολοκλήρωσε τις ιατρικές του εξετάσεις την Πέμπτη (29/6) και υπέγραψε το συμβόλαιό του αμέσως μετά. Ο Αμερικανός εξτρέμ είχε μόνο ένα χρόνο στο συμβόλαιό του με τη Λιλ και ο ίδιος επέλεξε να μετακομίσει στον ιταλικό πρωτάθλημα, προκειμένου να δοκιμάσει τον εαυτό του.

Νικητής της Ligue 1

Στην περίοδο του στη Γαλλία, ο 23χρονος πέτυχε οκτώ γκολ και έδωσε οκτώ ασίστ σε 107 αγώνες. Το 2021, ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε τον τίτλο της Ligue 1 υπό τον Κριστόφ Γκαλτιέ, τον τέταρτο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου. 

Ο Γουεά έπαιξε για την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Σέλτικ πριν πάει στη Λιλ και έχει συμμετάσχει με την εθνική Αμερικής 29 φορές. Συμμετείχε επίσης τέσσερις φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ τον περασμένο χειμώνα, πετυχαίνοντας ένα γκολ. Ο πατέρας του, Τζορτζ Γουεά, κέρδισε δύο φορές τον τίτλο της Serie A με την φανέλα της Μίλαν. Ο Τίμοθι θα ελπίζει τώρα να κάνει το ίδιο με τη Γιουβέντους. 

Η αποχώρηση του Κουαδράδο έδωσε τέλος στη λαμπερή οκταετή παραμονή του Κολομβιανού στο Τορίνο, ενώ το επιθετικό δίδυμο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι και Άνχελ Ντι Μαρία έχουν επίσης φύγει από την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αυτό το καλοκαίρι, με τον πρώτο να εντάσσεται στην Τότεναμ με μόνιμη συμφωνία.