Δέχτηκε νέα τιμωρία από τις ιταλικές αθλητικές αρχές o Μουρίνιο

Ζοσέ Μουρίνιο

i

©print screen

Δέχτηκε νέα τιμωρία από τις ιταλικές αθλητικές αρχές o Μουρίνιο

Δημήτρης Χούπης 21:09 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:11 - 28.06.2023

O Ζοσέ Μουρίνιο δέχτηκα ακόμα μία τιμωρία, αυτή τη φορά από τις ιταλικές αθλητικές αρχές και κάπως έτσι ο Πορτογάλος θα χάσει την πρεμιέρα της Serie A με τη Ρόμα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι γνωστό πως δεν τα πάει καλά με τους διαιτητές. Φέτος όμως μερικές επιθέσεις σε διαιτητές θα τις «πληρώσει». Στην αρχή ο Πορτογάλος τεχνικός δέχτηκε τιμωρία από την UEFA.

Καθώς στον τελικό του Europa League είχε επιτεθεί με άσχημο τρόπο στον Άντονι Τέιλορ μετά το τέλος του αγώνα, όταν η Ρόμα είχε χάσει στα πέναλτι από τη Σεβίλλη. Η ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν αποκλεισμός από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της ομάδας της Ρώμης στην Ευρώπη. 

Παρόλα αυτά ήρθε και δεύτερη «καμπάνα» για τον Μουρίνιο. Αυτή τη φορά εγχώρια. Οι ιταλικές αθλητικές αρχές πιο αναλυτικά πήραν την απόφαση να τον κρατήσουν εκτός πάγκων για τις πρώτες δέκα μέρες του πρωταθλήματος. Ο λόγος είναι τα σχόλια που είχε κάνει στον διαιτητή Ντανιέλε Κίφι στον αγώνα της Ρόμα με τη Μόντσα τον περασμένο Μάιο. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι της Serie A τον επόμενο χρόνο. Ο Μουρίνιο και η διοίκηση των «τζιαλορόσι» μάλιστα θα αναγκαστούν να πληρώσουν το ποσό των 50.000 ευρώ ως πρόστιμο. 

«Αυτός είναι ο χειρότερος διαιτητής που έχω δει σε όλη την καριέρα μου. Πιστέψτε με, έχω αντιμετωπίσει αρκετούς κακούς διαιτητές. Συνήθως, όταν μιλάω για τους διαιτητές, είναι επειδή έχουν άμεση επιρροή στο παιχνίδι.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν ισχύει. Είναι απαίσιος, δεν κάνει ανθρώπινη σύνδεση με κάποιον, δεν έχει ενσυναίσθηση. Δίνει κόκκινη κάρτα σε έναν παίκτη που γλιστράει επειδή είναι εξουθενωμένος στο 96ο λεπτό», ήταν τα λόγια του Μουρίνιο που έφεραν και την τιμωρία του.