Οι Ιταλοί έχασαν τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς αλλά κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση (vids)

Λαουτάρο Μαρτίνες

i

© prtscr

Οι Ιταλοί έχασαν τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς αλλά κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση (vids)

Κώστας Τόπας 09:26 - 12.06.2023

Η Ιντερ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι κι έτσι ολοκληρώθηκε μια εφιαλτική σεζόν για το ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς τρεις ιταλικές ομάδες έφτασαν στους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ωστόσο καμία δεν κατάφερε να πανηγυρίσει στο τέλος.

Από τη δόξα στο δράμα. Αν ο μήνας Μάιος ήταν ένδοξος για το «Calcio», τον Ιούνιο κατέληξαν με κλάμματα στο Champions League, το Europa League και στο Conference League. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια χώρα χάνει και τους τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς την ίδια σεζόν. Αρχικά η Φιορεντίνα κόντρα στην Γουέστ Χαμ με 2-1, έπειτα η Ρόμα ηττήθηκε από την Σεβίλλη με 1-0 και το περασμένο Σάββατο (10/06) η Ίντερ πάλεψε απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, αλλά στο τέλος είδε το Άγιο Δισκοπότηρο να καταλήγει στα χέρια των Πολιτών.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, ούτε οι ίδιες οι ιταλικές ομάδες θα έχριζαν τον εαυτό τους φαβορί για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τίτλους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ίντερ είχε μόλις 1% πιθανότητες να κατακτήσει το Champions League τον περασμένο Αύγουστο, ενώ μικρά ποσοστά είχαν τόσο η Ρόμα όσο και η Φιορεντίνα.

Αν και είναι μέρες θρήνου και δακρύων, στην Ιταλία πρέπει να κοιτούν μπροστά με περηφάνια και φιλοδοξία. Αλλωστε στο παρελθόν το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει ζήσει χειρότερες στιγμές. Πέρυσι δεν υπήρχε καν ιταλική ομάδα στα προημιτελικά του Champions League. Αυτή τη σεζόν όμως το «Calcio» έκανε ένα βήμα μπροστά και πρόσφατα μάλιστα η Ίντερ απέδειξε ότι, με πολύ λιγότερα χρήματα από άλλα πρωταθλήματα, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια μεγαθήρια της Ευρώπης..