Γιατί η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα έχει το σήμα των νικητών του Champions League στην φανέλα της την επόμενη σεζόν

Ρόντρι

i

© Photo by Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images

Γιατί η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα έχει το σήμα των νικητών του Champions League στην φανέλα της την επόμενη σεζόν

Κώστας Τόπας 08:46 - 12.06.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά την επικράτησή της με 1-0 επί της Ίντερ, ωστόσο δεν θα έχει την τιμή να φορέσει το διάσημο τρόπαιο στις φανέλες της την επόμενη σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε το τρεμπλ επικρατώντας της Ίντερ με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ του Σαββάτου (10/06). Ήταν μια μάχη στο «Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ», με το υπέροχο τελείωμα του Ρόντρι να κάνει τη διαφορά προτού ο Έντερσον πραγματοποιήσει μερικές καθοριστικές αποκρούσεις στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ώστε η κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» να καταλήξει στα χέρια των Πολιτών.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πλέον ολοκληρώσει την αποστολή για την οποία είχε προσληφθεί από την Μάντσεστερ Σίτι, κατακτώντας το τρόπαιο που λαχταρούσε ο Σεΐχης Μανσούρ από τότε που ανέλαβε τον σύλλογο το 2008. Και το να το κάνει μετά την κατάκτηση της Premier League και του Κυπέλλου Αγγλίας στην ίδια σεζόν το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό για τους οπαδούς της Σίτι.

Όμως, παρά την κατάκτηση του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, το σήμα του τροπαίου δεν θα υπάρχει στη φανέλα της Σίτι την επόμενη σεζόν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Σήμα Τιμής της UEFA δεν μοιράζεται σε ομάδες που έχουν κερδίσει μια φορά την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Καθιερώθηκε στην αρχή της σεζόν 2000/01 και για να κερδίσουν οι διάσημοι σύλλογοι το δικαίωμα να το έχουν στις φανέλες τους, πρέπει να κατακτήσουν έναν ευρωπαϊκό τίτλο είτε πέντε φορές είτε τρεις φορές διαδοχικά.

Η αφρικανική «κατάρα» του ατζέντη του Τουρέ σταμάτησε να κυνηγά τον Γκουαρδιόλα στο Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

08:33 - 12.06.2023

Η αφρικανική «κατάρα» του ατζέντη του Τουρέ σταμάτησε να κυνηγά τον Γκουαρδιόλα στο Champions League

Με την κατάκτηση του Champions League, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβαλε τέλος στην αφρικανική κατάρα που λέγεται πως τον κυνηγούσε μετά την αποπομπή του Γιάγια Τουρέ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτό σημαίνει ότι οι μόνοι σύλλογοι που μπορούν να το φορέσουν αυτή τη στιγμή είναι οι Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Άγιαξ, Μπάγερν Μονάχου, Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης. Η Σεβίλλη μπορεί επίσης να φορέσει το Σήμα Τιμής της UEFA χάρη στα αξιοσημείωτα κατορθώματα της στο Europa League. Η ισπανική ομάδα έχει κερδίσει τη δεύτερη κατηγορία της Ευρώπης σε επτά περιπτώσεις (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020 και 2023).