ΠΑΣ Γιάννινα: Ανανέωσαν οι Κόντε και Αθανασίου

Πέδρο Κόντε-Βασίλης Αθανασίου

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανανέωσαν οι Κόντε και Αθανασίου

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:20 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:30 - 30.06.2023

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε σε συμφωνία με τους Πέδρο Κόντε και Βασίλη Αθανασίου για την ανανέωση του συμβολαίου τους, καθώς θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους «κυανόλευκους» για ακόμη ένα χρόνο.

Με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνίζονται και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Πέδρο Κόντε και ο Βασίλης Αθανασίου. Τα συμβόλαια των δύο ποδοσφαιριστών έληγαν στα τέλη Ιουνίου, όπου τελικά κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία με τη διοίκηση της ομάδας.

Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ο μεγάλος άτυχος των δύο τελευταίων χρόνων με τους σοβαρούς τραυματισμούς και τα χειρουργεία με τους χιαστούς στα δύο γόνατα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορέσει να προσφέρει στους Ηπειρώτες αυτά που ο ίδιος θα ήθελε, ενώ τη φετινή αγωνιστική περίοδο υπάρχει πίστη από τον ίδιο ότι θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και δεν είναι άλλο από το να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. 

Ο Κόντε ξεκίνησε το περσινό πρωτάθλημα παίζοντας βασικός στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (αγωνίστηκε για 78 λεπτά όταν και βγήκε ως αλλαγή), ωστόσο την δεύτερη αγωνιστική στάθηκε και πάλι εξαιρετικά άτυχος. Συγκεκριμένα στο 69' του αγώνα με την Λαμία ο Ισπανός φορ τραυματίστηκε και πάλι και από τις πρώτες του αντιδράσεις έδειχνε πως ο τραυματισμός ήταν σοβαρός. Δυστυχώς οι προβλέψεις επαληθεύθηκαν με την μαγνητική να δείχνει ρήξη χιαστού στο αριστερό πόδι.

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής επέστρεψε στα τελευταία παιχνίδια των play out, ενώ σκόραρε και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ακόμα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη στους αγωνιστικούς χώρους. 

Ο Πέδρο Κόντε εντάχθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα με ελεύθερη μεταγραφή από τη Σαμπάπ Αλ Αχλί το καλοκαίρι του 2021. Μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 70 συμμετοχές με απολογισμό 35 γκολ και τρεις ασίστ. 

Κάτοικος Ιωαννίνων παραμένει και ο Αθανασίου 

Επίσης πέρα από την ανανέωση του συμβολαίου του Κόντε υπήρξε και άλλη μία, αυτή του νεαρού τερματοφύλακα Βασίλη Αθανασίου. Ο Έλληνας κίπερ ήθελε να παραμείνει στην ομάδα όσο και η διοίκηση. 

Μπορεί τα αρχικά δείγματα γραφής να μην ήταν ενθαρρυντικά κυρίως στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Αθανασίου εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν και με τη βοήθεια του Γιάννη Πλαβούκου (προπονητής τερματοφυλάκων), κατάφερε να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο Αθανασίου έχει γεννηθεί στο Αίγιο και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Θύελλα Αιγίου, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στον Παναιγιάλειο. Το καλοκαίρι του 2018 πήρε μεταγραφή για την Αλμπινολέφε και έναν χρόνο αργότερα πήγε στη Μάντοβα από την οποία τον απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα το καλοκαίρι του 2020.