Ανατροπή: Μια ανάσα από το Copa Africa o Έκονγκ

Ουίλιαμ Τροστ Έκονγκ

i

©intime

Ανατροπή: Μια ανάσα από το Copa Africa o Έκονγκ

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Ουίλιαμ Τροστ Έκονγκ είναι στους 27 της Νιγηρίας για τη μεγάλη διοργάνωση της Αφρικής.

Μεγάλη κουβέντα είχε ανοίξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον Ουίλιαμ Τροστ Έκονγκ και το αν θα έδινε τελικά το παρόν στο Copa Africa ή όχι. Λόγω της κόντρας που είχε ανοίξει με τον προπονητή του Ζοσέ Πεσέιρο, μετά από την κριτική που έκανε ο στόπερ του ΠΑΟΚ σε δηλώσεις του αναφορικά με τις επιλογές του Πορτογάλου.

Μάλιστα, γραφόταν πως πλέον ο υψηλόσωμος στόπερ είναι στη μαύρη λίστα του Πεσέιρο και δεν θα κληθεί ξανά, αλλά φαίνεται πως υπάρχει ανατροπή!

Το τελευταίο διάστημα ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε ένα άνοιγμα προς την εθνική του ομάδα με ένα... ντεμαράζ δηλώσεων.

«Προφανώς, όλοι γνωρίζουν την ιστορία που είχα στη Γουότφορντ όταν άφησα την ομάδα μέσα στη σεζόν για να πάω και να παίξω.Μετά, δυσκολεύτηκα πολύ να ενταχθώ και πάλι στην ομάδα γιατί ο σύλλογος δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή. Αλλά είμαι πρόθυμος να κάνω αυτή τη θυσία. Επίσης όταν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ τον Ιούλιο, το πρώτο πράγμα που τους είπα ήταν ότι έχουμε μια μεγάλη διοργάνωση τον Ιανουάριο και είμαι αφοσιωμένος στη Νιγηρία, «Όχι, δεν έχω αποσυρθεί από την εθνική. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για μένα να πάρω αυτή την απόφαση.

Είμαι ακόμα πολύ πρόθυμος, και ναι, υποστηρίζω την ομάδα. Παρακολουθώ τους αγώνες όπως πάντα. Νομίζω ότι είμαι μέλος της ομάδας εδώ και οκτώ χρόνια. Οπότε ήταν έκπληξη για μένα να μένω εκτός αυτής. Αλλά το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά στον σύλλογό μου. Νομίζω ότι δείχνω ότι μπορώ ακόμα να βοηθήσω πολύ την ομάδα. Θα δούμε τι θα γίνει με το AFCON. Αλλά εξακολουθώ να είμαι πολύ πρόθυμος και θέλω το καλύτερο για τη Νιγηρία», είχε πει στην τελευταία του συνέντευξη στα ΜΜΕ της πατρίδας του.

Όπως όλα δείχνουν ο Έκονγκ θα βρεθεί στο Copa Africa, αφού διέρρευσε η 27αδα της Νιγηρίας στα media της εν λόγω χώρας και εντός αυτής βρίσκεται και το όνομα του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ! Βέβαια, όπως λέει το περιβάλλον του παίκτη τίποτα δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρο μέχρι να ανακοινωθούν όλα με κάθε επισημότητα, αφού το θέμα με τον Πεσέιρο δεν έχει λυθεί εντελώς.