O ΠΑΟΚ δεν το κρύβει, πάει για πρωτάθλημα!

Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Σαμάτα

i

©intime

O ΠΑΟΚ δεν το κρύβει, πάει για πρωτάθλημα!

Μάνος Τσαλγατίδης 08:32 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 18.12.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα και το συγκλονιστικό επίτευγμα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ναι λοιπόν αυτός ο ΠΑΟΚ πάει για το πρωτάθλημα! Πλέον, δεν υπάρχει λόγος να το κρύβει κανείς, ο Δικέφαλος έχει βάλει στόχο να φέρει το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και στην Τούμπα. Αυτό το σύνολο έχει βρει ρυθμό, χημεία και μοιράζει τις τεσσάρες σα να παίζει Playstation. Είναι αδιαμφισβήτητο πως οι «ασπρόμαυροι» τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα και αυτή που παίζει το καλύτερο και το πιο πλήρες ποδόσφαιρο.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να υπέφερε στην αρχή της χρονιάς μέχρι αυτό το γκρουπ να βρει τα πατήματα του, μπορεί μόνο ελάχιστοι να πίστεψαν σε αυτή την ομάδα, αλλά πλέον η μισή Ελλάδα θαυμάζει το δημιούργημα του Ράζβαν Λουτσέσκου και η άλλη μισή τρέμει, γιατί καταλαβαίνει πως ο φετινός ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχει ακουμπήσει καν το ταβάνι του και κάνει πράματα και θάματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι συγκλονιστικό (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) το γεγονός πως ο Λουτσέσκου κάνει ένα συνεχές ροτέισιον και όμως έχει καταφέρει η ομάδα του να παρουσιάζει το ίδιο πρόσωπο. Όποιος μπει μοιάζει 100% έτοιμος και να γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Τολμώ να πω ότι για την ώρα ο φετινός ΠΑΟΚ είναι πιο εντυπωσιακή ομάδα από αυτή που κατέκτησε το νταμπλ αναφορικά με το ποδόσφαιρο που παίζει και το πως αντιμετωπίζει τα παιχνίδια. Βέβαια, για να τα λέμε όλα η φετινή ομάδα έχει και περισσότερος λύσεις και μπορεί με ευκολία να διαχειριστεί τρεις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα-Ευρώπη-Κύπελλο).

Κόντρα στον Αστέρα ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένα και κάποια ατομικά λάθη λίγο έλειψαν να του κοστίσουν. Ωστόσο, μόλις βρήκε ρυθμό η μοίρα του αγώνα ήταν διαγραμμένη. Όσο και αν προσπαθούσε ο μαχητικός Αστέρας να προβάλλει αντίσταση, όταν οι παίκτες των «ασπρόμαυρων» πάτησαν γκάζι η μπάλα κρυβόταν και εμφανιζόταν στα αντίπαλα δίχτυα.

 Τι να πει κανείς για τον Μουργκ, που έμοιαζε να μη σταμάτησε ούτε λεπτό να τρέχει. Για τον Σαμάτα, που έδωσε δύο ασίστ, σκόραρε και δύο γκολ που ορθά ακυρώθηκαν. Για τον Σβαμπ, που μοίραζε σαν άλλος μαέστρος την μπάλα με μία ή με δύο επαφές. Πραγματικά είναι απόλαυση το να βλέπεις αυτόν τον ΠΑΟΚ να παίζει ποδόσφαιρο.

Ειδική μνεία στον Κίριλ Ντεσπόντοφ, που επιτέλους αρχίζει και βρίσκεται με τους συμπαίκτες του και όλοι καταλαβαίνουν πως είναι προτιμότερο να προσπαθούν να τον βρουν στον χώρο και όχι πάνω στο πόδι του. Τα δύο γκολ που πέτυχε έδιωξαν σημαντικό κομμάτι πίεσης από πάνω του και πλέον έρχεται και το ανέβασμα αυτού.

Το πρωτάθλημα για τον Δικέφαλο τώρα αρχίζει και η αλήθεια είναι πως όποιος τολμήσει να τον υποτιμήσει θα το πληρώσει πολύ ακριβά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι!