Ανεπιθύμητος στη Λεχ Πόζναν ο διαιτητής του αγώνα ΑΕΚ – Άρης, διότι δεν απέβαλε τον Τριανταφυλλόπουλο (vid)

Ο Ρατσκόφσκι εξετάζει την παράβαση του Τριανταφυλλόπουλου.

i

©print screen

Ανεπιθύμητος στη Λεχ Πόζναν ο διαιτητής του αγώνα ΑΕΚ – Άρης, διότι δεν απέβαλε τον Τριανταφυλλόπουλο (vid)

Sportal newsroom 21:08 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 08.04.2023

Ο Πάβελ Ρατσκόφσκι, ο οποίος θα διευθύνει την αναμέτρηση ΑΕΚ – Άρης, σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ δεν θα παίξει ξανά σε αγώνα της Λεζ Πόζναν, διότι δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Πολωνός Πάβελ Ρατσκόφσκι θα σφυρίξει το ΑΕΚ – Άρης και στην πατρίδα του ήδη γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη διαιτησία του στην αναμέτρηση Λεχ Πόζναν-Πογκόν.

Το ματς ήταν κρίσιμο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο κι έληξε 2-2. Με το σκορ στο 1-0 για τους γηπεδούχους ο Ρατσκόφσκι κλήθηκε στο VAR να δει φάση για πέναλτι του πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού και του Αστέρα Τρίπολης Κώστα Τριανταφυλλόπουλου. Καταλόγισε τελικά πέναλτι για χέρι, αλλά δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα, όπως ζήτησαν οι γηπεδούχοι. Το πέναλτι χάθηκε, η Πογκόν γύρισε το ματς σε 1-2 και τελικά η Λεχ Πόζναν ισοφάρισε για το τελικό 2-2.

Τα πολωνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ρατσκόφσκι δεν θα σφυρίξει άλλα ματς της Λεχ Πόζναν μέχρι το τέλος της σεζόν, εξαιτίας του συγκεκριμένου λάθους με τον Τριανταφυλλόπουλο.

Η απόφασή του προκάλεσε την έκρηξη του προπονητή της Λεχ Πόζναν Γιον Βαν Ντε Μπρομ, ο οποίος είχε έντονο διάλογο με τον ρέφερι.

«Ήταν το κορυφαίο ματς στην Ekstraklasa, γι’ αυτό και τέτοιοι αγώνες αξίζουν τους καλύτερους διαιτητές. Αν αυτός ο άνθρωπος κάνει τόσα λάθη ξανά, τότε πρέπει να το συζητήσουμε. Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η 2η κίτρινη κάρτα που δεν δόθηκε στον παίκτη της Πογκόν τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο», είπε ο Ντε Μπρομ και πρόσθεσε:

Δείτε τη φάση με τον Τριανταφυλλόπουλο μετά το 1'50'':

«Δεν είμαι υπέρ της τιμωρίας των παικτών με κάρτες, αλλά αυτό ήταν προφανές. Το πιο περίεργο ήταν οι εξηγήσεις του, δεν τον πιστεύω, γιατί δεν είναι ειλικρινής. Αν προηγούμασταν με 1-0 και παίζαμε με πλεονέκτημα ενός παίκτη, αυτό το ματς θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη. Ήταν μια καταστροφή, ελπίζω να μην μας διαιτητεύσει ξανά».

Δείτε την αντίδραση του προπονητή της Λεχ Πόζναν στο βίντεο μετά το 6'10'':